Af - 30/01-17 06:22

YouSee dræber radiosignalet for 100.000 husstandeYouSee dræber radiosignalet for 100.000 husstande

Fra d. 31 januar går YouSee igang med at lukke FM-signalet for omkring 100.000 husstande. Radiochef er ærgerlig over beslutningen.

storybild

Er du en af de godt 1,3 millioner mennesker, der er kunde hos YouSee, så skal du undersøge, hvor dit radiosignal kommer fra, hvis du vil blive ved med at høre radio.

YouSee slukker nemlig for deres radiosignal, der går gennem kablerne, da der skal gøres plads til mere datatrafik. Det skiver TV2.

- Der er en begrænset mængde plads i kabelnettet, og der er ikke plads til både højhastighedsbredbånd og den gamle FM-teknologi, der optager uforholdsmæssig meget plads. Det tager vi nu konsekvensen af, siger Jacob Mortensen, der er vicedirektør i YouSee til Ritzau.

Slukningen vil kun gå ud over dem, hvis FM-signal kommer fra deres kabelstik. Hvis du hører radio med antenne, med en DAB radio, via din mobil eller dit TV, er der ikke noget problem.

- Vi har undersøgt, at omkring 300.000 af vores kunder har sluttet radioen til vores signal, men vi ved, at de ikke alle bruger det, siger Jacob Mortensen til Ritzau.

Rammer de ældre.

DR's radiochef er utrolig ked af udviklingen, han mener er at undervurderer den store betydning, radioen har for danskerne. Han mener også, at lukningen primært går ud over de ældre.

- Slukningen af FM-signalet ud gennem kabelstikket vil blandt andet ramme en del ældre lyttere, som vi ved er nogle af dem, der flittigst hører radio via kabelstikket, siger DR's radiochef, Gustav Lützhøft, ifølge TV2.

Slots og naturstyrelsen oplyser, at det er planen at nedlægge FM-signalet fuldstændigt, når over 50 procent af lytterne bruger den digitale radio, DAB. Det tal er dog ifølge TV2 kun 31 % i dag.

Trumps indrejseforbud rammer personer få timer efter dekret
Trumps indrejseforbud rammer personer få timer efter dekret

Røde Kors frygter dominoeffekt af Trumps flygtningestop
Røde Kors frygter dominoeffekt af Trumps flygtningestop

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Reddet af vidne: Dansk baron frikendt...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Bøde til far: Søn fundet i kuffert
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx