Af Berit Hartung - 21/09-17 10:17

Drama i nat: Helt tilfældig kvinde ramt af skud Drama i nat: Helt tilfældig kvinde ramt af skud

To helt tilfældige personer blev ramt af skud på Nørrebro natten til torsdag. En svensk kvinde, som blev ramt, er i stabil tilstand. Politiet afgav to varselsskud under jagten på den formodede gerningsmand.

storybild

Natten til torsdag var der et nyt skyderi på Nørrebro i København. Her blev en tilfældig forbipasserende svensk kvinde ramt, mens en mand blev strejfet af skud. (Billede: Bax Lindhardt)

Natten til torsdag var der et nyt skyderi på Nørrebro i København, hvor to helt tilfældige mennesker blev ramt. Skyderiet har relation til den verserende bandekonflikt, men de to ofre har intet med konflikten at gøre. De var blot på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Det fortalte politiinspektøren Poul Kjeldsen fra Københavns Politi på et pressemøde foran Politigården i København torsdag formiddag.

Han fortalte, at en svensk kvinde blev ramt af skud, mens en mand blev strejfet af et skud. De er begge personer, som ikke har relationer til den verserende bandekonflikt.

»Kvinden er blevet opereret, og hendes stilstand er stabil,« sagde Poul Kjeldsen.

Der blev også skudt mod en tredje person, men han blev ikke ramt.

Skyderiet begyndte på hjørnet af Heimdalsgade og Nørrebrogade, hvor der blev åbnet ild mod en person, der trådte ud på gaden. Skuddene ramte ikke.

Kort efter blev der skudt nogle få hundrede meter derfra, og det var her, at en kvinde og en mand blev ramt.

På grund af skyderiet var en del af Nørrebrogade og flere sidegader afspærrede i de tidlige morgentimer. Det drejede sig om området fra Nørrebro Station og Røde Plads. Det drejede sig om Krogerupgade, Hillerødgade, Esromgade, Ole Jørgensens Gade samt nogle enkelte sidegader.

En politipatrulje satte efter den formodede gerningsmand, som løb fra stedet, og kort efter blev en 26-årige mand anholdt. Han har relation til bandemiljøet.

»Vi afgiver to varselsskud,« sagde Poul Kjeldsen og tilføjede, at politiet under den efterfølgende eftersøgning fandt en pistol og en maskering.

Det fremgik også af pressemødet, at gerningsmanden var til fods. Det var en politipatrulje, der i forvejen var i området, der blev opmærksom på skyderiet og satte efter den formodede gerningsmand.

Ifølge Poul Kjeldsen har den pågældende tilknytning til et bandemiljø omkring Blågårds Plads på Indre Nørrebro. Det er blandt andet her banden Loyal To Familia holder til, men Kjeldsen vil ikke oplyse nærmere om, hvilken bande der er tale om.

Politiinspektøren gav udtryk for, at det er frustrerende, at bandemedlemmerne bliver ved med at skyde på hinanden og tilfældige forbipasserende på trods af politiets massive tilstedeværelse i de berørte områder.

»På trods af, at vi er massivt tilstede derude, så vælger de fortsat tid og sted, og de vælger at afgive skud,« sagde han og konstaterede, at bandekrigen stadig er i gang.

»Vi er lige efter jer,« lød Poul Kjeldsens besked til bandemedlemmerne.

Den formodede gerningsmand bliver fremstillet i grundlovsforhør senere torsdag.

På pressemødet fremgik det, at den formodede gerningsmand er 16 år. Det er ikke korrekt. Politiet har senere oplyst, at det drejer sig om en 26-årig mand.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde efterlod en seddel på...
bt.dk
Vestager uddeler milliardbøder for...
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
Kendt dansk burgerkæde lukker
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx