Af - 08/04-14 09:35; Opdateret: 08/04-14 11:26

Flere spritbilister kører i lånte bilerFlere spritbilister kører i lånte biler

Politiet har nogle gange svært ved at tage biler fra spritbilister, fordi de kører i bekendtes biler. Forældre til trafikofre kræver, at politiet tager alt

storybild

Svend og Lilian Drews kæmper for strammere regler mod spirituskørsel. De har selv mistet deres datter og svigersøn til en ung spritbilist, der kørte over i den modsatte vejbane.

Spritbilister og folk uden kørekort er begyndt at køre i lånte biler. Politiet har siden 2012 kunne tage bilen fra folk, der tre gange kører uden kørekort eller spirituspåvirket.

Flere politikredse ser derfor folk uden kørekort, der kører i biler, som de har lånt af venner og familie, fordi politiet ikke kan tage bilen fra dem, hvis de ikke selv ejer den.

“Vi har et tiltagende problem med det jeg kalder puljebiler. Det er biler, der bliver brugt af en hel kreds i et boligområde, hvor flere kører på skift i samme bil ejet af en stråmand. De biler kan vi ikke tage, da det jo ikke er folks egen bil,” siger politiadvokat Klaus Holten Kristensen fra Fyns Politi.

I går kunne Metroxpress fortælle, at politiet har konfiskeret over 3.000 biler på to år.

Østjyllands Politi oplever folk, der gentagne gange bliver taget for at køre uden kørekort, ikke engang gider syne deres bil.

“De lader være med at indregistrere den eller kører rundt med stjålne nummerplader,” siger anklager Jacob Bülow Møller.

På torsdag skal Folketinget andenbehandle et forslag om at tage bilen første gang, hvis bilistens promille er over 2.0.

Men det er ikke nok, mener Lillian og Svend Drews, der skal tale i Folketinget. De mistede i 2009 deres datter og svigersøn, der blev ramt af en ung spritbilist med en promille på 1,23.

“Jeg mener, at promillegrænsen for at miste bilen straks burde være 1.2, og så bør man tage bilen fra folk i låne- og leasingbiler. Ejere kan bare lade være at låne bilen til folk uden kørerkort,” siger Svend Drews.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skær ned på mayonnaise for tarmenes...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx