Af - 21/09-14 08:17

Udkantskommuner må vente længe på politietUdkantskommuner må vente længe på politiet

Politiet rykker dobbelt så hurtigt ud til nogle kommuner end til andre.

storybild

(Billede: Polfoto/Ole Steen)

Hvis du akut har brug for politiets hjælp, har dit postnummer afgørende betydning.

I ni ud af 13 af landets politikredse er der nemlig mindst dobbelt så lang responstid i den kommune med længst ventetid i forhold til den med lavest. Det viser en opgørelse over politiets responstider i 2013, skriver Søndagsavisen.

Politibil torpederer tre biler i København
Politibil torpederer tre biler i København

Eksempelvis må en borger i Faaborg kommune gennemsnitligt vente 11 minutter længere på politiet end i nabokommunerne Odense og Svendborg, selvom de alle ligger i Fyns Politikreds. På samme måde må borgere i Favrskov vente dobbelt så længe som i nabokommunerne Randers og Aarhus, selvom de alle hører under Østjyllands Politi.

- Det er del af en ond cirkel, hvor tyndtbefolkede kommuner i Danmark trækker sorteper og bliver negligeret. Der er færre arbejdspladser, længere til hospitalet og der går længere tid, før politiet kommer. Vi risikerer, at de her områder uddør, hvis ikke Folketinget sikrer de her borgere bedre, siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, til Søndagsavisen.

Politibil rammer bus i københavnsk trafikkryds
Politibil rammer bus i københavnsk trafikkryds

I Fyns Politikreds mener politiinspektør Bjarne Sørensen, at en anden prioritering af politikredsens ressourcer vil være uansvarlig, da de fleste udrykninger netop går til Odense og Svendborg.

- Som borger må man tænke over, at hvis man bosætter sig i et tyndt befolket område, går der også længere tid, siger han, og bakkes op at socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

- Vi skal selvfølgelig forsøge at gøre det bedre, men man vil altid skulle vente længere i visse områder af Danmark, siger hun.

De lange responstider kan aflæses direkte i danskernes tilfredshed med politiet. For mens den overordnede tilfredshed er tilbage på samme niveau, som før politireformen, halter det efter i lokalområderne.

Tonstunge ambulancer vælter hvert år
Tonstunge ambulancer vælter hvert år

- Tilfredsheden i lokalområderne har været faldende gennem flere år, og oplevelsen er, at politiet er blevet mindre synligt, siger Lars Holmberg, kriminolog på Københavns Universitet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Miss Danmark overrasker:...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Peter Schmeichel i modvind: Udbetaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx