Af - 24/06-15 17:58; Opdateret: 25/06-15 11:11

Kannibaler og hottentotter i modvind: - Djurs Sommerland er racistiskeKannibaler og hottentotter i modvind: - Djurs Sommerland er racistiske

Djurs Sommerland møder nu alvorlig kritik for at have flere racistiske og nedladende forlystelser.

Bildstrecke im Grossformat »

En flyvetur i “Hottentot Karussellen” eller en tur med “Kannibal Gryderne” i Djurs Sommerland, lyder måske som uskyldig underholdning for nogle. Men for andre er forlystelsen stødende, racistisk og nedladende over for sorte mennesker.

Synes du Pyrus er racist? Her er tre ting du OGSÅ kan blive forarget over
Synes du Pyrus er racist? Her er tre ting du OGSÅ kan blive forarget over

Det mener Josef W. Nielsen, som er formand for “African Empowerment Center Denmark.” Sammen med ”Everyday Racism Project DK” står han bag en underskriftsindsamling, som vil tvinge Djurs Sommerland til at skrotte forlystelserne.

AFSTEMNING: I bunden af artiklen giver vi nogle eksempler på kultur, der er blevet kritiseret for at være for racistisk. Fortæl os, hvad du mener.

Er du interesseret i flere nyheder fra det østjyske, så like MX AARHUS her.

- Forestil dig, at man i Djurs Sommerland lavede en “Jødepark” med nogle jøder iført det tøj, de havde på i koncentrationslejrene, hvor man så kunne køre i karrusel rundt om dem. Det ville man ikke synes ville være okay, siger Josef M. Nielsen, som mener, Danmark romantiserer kolonitiden.

TV: Svensk tv censurerer Pippi Langstrømpe
TV: Svensk tv censurerer Pippi Langstrømpe

TV: Sådan! Ung kvinde sætter racist på plads i toget
TV: Sådan! Ung kvinde sætter racist på plads i toget

På Djurs Sommerlands facebookside har debatten været ophedet. Flere støtter protesterne mod “Afrikaland”, men langt de fleste i debatten mener, at de overreagerer og, “at man som dansker ikke kan sige noget uden, at blive opfattet som racist,” lyder det i en debattråd, Djurs Sommerland har valgt at slette på grund af en for grov tone.

Josef M. Nielsen har selv afrikanske rødder, og hans mor kommer fra Tanzania.

- Jeg kan godt forstå, at der er nogle danskere, som ikke mærker det som os, der har afrikansk baggrund. Men vi skal svare på spørgsmål fra vores børn, om der er nogen i vores familie, der er kannibaler, siger han.

Han mener ikke, at de overreagerer.

- Det ikke handler om min reaktion, men om menneskerettigheder, siger han.

For når Djurs Sommerlands præsentation af Afrika er stammefolk med kødben i håret og kannibaler, er det et udtryk for Danmarks selvfede billede af sig selv som koloniherre, mener han.

Han håber, debatten kan føre til, at Djurs Sommerland fjerner det, og i stedet eksempelvis sætter et "Safariland" op.

Hos Djurs Sommerland er de overrasket over kritikken, som de nu vil se nærmere på, lyder det fra administrerende direktør Henrik B. Nielsen. Læs interviewet her.

Djurs Sommerland beklager: - Ikke vores hensigt at støde nogen
Djurs Sommerland beklager: - Ikke vores hensigt at støde nogen

AFSTEMNING: Hvad mener du - er vores kultur og underholdning for racistisk?

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

1. Djurs Sommerland afviser at pille forlystelserne ned, mens bunken af protest-underskrifter bare vokser. Men hvad mener du?

2. Sveriges TV har censureret historien om Pippi Langstrømpe og hendes far "Negerkongen."

3. Tintin har været ude i et gevaldig stormvejr for historien om "Tintin i Congo," som udstiller afrikanere som dovne og mindrebegavede.


4. De fleste kender"Elefantens vuggevise". I originalen synges der "I morgen får du en niggerdreng, og ham kan du bruge som rangle." I nye versioner af sangen, er "niggerdrengen" skiftet ud med "kokosnød".


5. Haribo fjernede i 2014 lakrids-maskerne fra Skipper Mix-poserne, fordi nogle kunder opfattede dem som racistiske.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx