Af - 06/12-16 18:33

Efterskole-elever samler stort beløb ind til hjemløseEfterskole-elever samler stort beløb ind til hjemløse

En nordjysk efterskole har lavet en indsamling. De har holdt markeder, musical og solgt burgere. Resultatet blev 200.000 til Hus Forbi.

Bildstrecke im Grossformat »

Eleverne fra Horne Efterskole i Nordjylland har gjort en rigtig god gerning. I en uge af november måned samlede de 200.000 kroner ind, som skulle gives til et velgørende formål.

I år var det Hus Forbi, der skulle have glæde af elevernes arbejde, som de kalder for Hornehjælp. I Hus Forbis video herunder forklarer en af efterskolens elever, at de har arbejdet for forskellige firmaer, hvor de 'gav en dag' til projektet.

Derudover har efterskolen afholdt markeder, holdt Mortens aften med lotteri og sang - og så har eleverne solgt burgere.

- Det har været eksemplarisk. Alle vores elever var fuldstændig klar. Det er et fantastisk og et meget meget godt elevhold. De synes, det giver mening, så der er en energi, der bare vokser, siger Mogens Jensen, der er forstander på Horne Efterskole.

Danskerne får skattefradrag for MobilePay-donationer
Danskerne får skattefradrag for MobilePay-donationer

- Det har været en stor oplevelse for eleverne. De har gået i syv timer sammen med en hjemløs rundt i København. Der kom alle hjem med et klart indtryk af, hvad hjemløshed kommer af. Nolge vilde fortællinger om vanskelige barndomme, og hvordan man kan snuble i livet og ende galt i byen, fortæller han.

Også eleverne er stolte af deres egen indsats.

- De er stolte. Der er jo folk fra hele Danmark, der roser dem. Og så var Hus Forbis sælgere rigtig glade, da vi mødte dem i går. Så eleverne har det rigtig godt, siger Mogens Jensen.

Formanden for Hus Forbi, Henrik Pedersen, siger til DR Nordjylland, at han er chok over, hvor mange penge, eleverne har samlet ind.

- Det har utrolig stor betydning både for sælgerne, men også for organisationen, at der er nogen, der viser den interesse, og at civilsamfundet på den måde går ind og støtter hjemløse, siger han.

Horne Efterskole samler hvert år ind i velgørenhedens navn, og sidste år gik pengene til et vandprojekt i Afrika.

LÆS OGSÅ: Sådan får du mest ud af dine penge til velgørenhed

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx