Af - 14/01-16 14:48; Opdateret: 14/01-16 16:10

Ny dansk by melder om asyl-problemer: De tager pigerne på numsenNy dansk by melder om asyl-problemer: De tager pigerne på numsen

Også i Holstebro melder man nu om problemer med krænkende asylansøgere i nattelivet.

Bildstrecke im Grossformat »

En række dørmænd fortæller i dag i metroxpress, hvordan de har oplevet mindst 12 tilfælde af krænkelser fra asylansøgere i nattelivet i løbet af den seneste måned.

Udfordringerne med krænkende asylansøgere i nattelivet ser ud til at vokse i omfang efter de seneste dages grove eksempler fra Haderslev, Sønderborg og Thisted.

Metroxpress kunne i dag fortælle, hvordan et af Danmarks førende vagtselskaber i den seneste måned er stødt på mindst 12 tilfælde af krænkelser fra asylansøgere mod danske kvinder i nattelivet.

Dørmænd: Flere asylansøgere krænker i nattelivet
Dørmænd: Flere asylansøgere krænker i nattelivet

Nu fortæller diskoteksejer Jan Nonboe, der står bag natklubben Buddy Holly i Holstebro, at han også har haft tilbagevendende problemer med flokke af asylansøgere, der har vanskeligt ved at opføre sig ordentligt over for unge kvinder.

- De kommer i grupper, og på dansegulvet danser de meget tæt på pigerne. De tager dem på numsen og kommer inden for en privatsfære, hvor det virker meget ubehageligt. Mange af pigerne er meget utrygge. Det er klart, at de her mennesker ikke ved, hvordan vi går i byen i Danmark, siger Jan Nonboe.

Ekspert om krænkende asylansøgere: De har et helt andet kvindesyn
Ekspert om krænkende asylansøgere: De har et helt andet kvindesyn

Diskoteksejeren understreger, at det på ingen måde handler om religion, og at hans natklub hilser både udlændinge, indvandrere og asylansøgere velkomne – hvis bare de opfører sig ordentligt. Dog er udfordringen, ifølge Jan Nonboe, klart størst med den sidste gruppe, som endnu ikke er integreret:

Jeg vil på ingen måde være racistisk, men jeg er nødt til at være realistisk. Deres opførsel er så markant anderledes. Vi har ofte problemer, når de kommer. Deres attitude og opførsel er helt forkert, så vi er nødt til at afvise dem i døren, vi ikke kan styre.

Jan Nonboe forklarer, at det især er sprogbarrieren, som er et problem. Ofte kan asylansøgerne hverken dansk eller engelsk, og det har været en af grundene til, at man har besluttet at sige nej til en del asylansøgerne, når de vil ind på diskoteket. Omvendt lukker man fortsat de asylsøgere ind, man kan tale engelsk med.

Udfordringerne på Buddy Holly er foregået fra sommeren og frem til starten af december, hvor diskoteket blev ramt af de store oversvømmelser i Holstebro. Siden da har stedet været lukket.

HAR DU FØLT DIG KRÆNKET I NATTELIVET? SKRIV TIL OS PÅ: RAVE@MX.DK

Problemerne med asylansøgerne på diskoteket er alle gange blevet løst af stedets egne ansatte. Fra asylcentret i Holstebro efterlyser man at blive taget med på råd, når der opstår ubehagelige episoder.

- Vi sidder med store øjne og tænker 'hvorfor får vi ikke noget at vide'. Det er først, hvis politiet får noget anmeldt, at vi hører om det, men det her er en appel om at komme til os, så vi kan finde en fælles løsning, siger Lars Vestergaard, kommunikationskonsulent på Holstebros asylcenter, der ligger i udkanten af byen.

Den invitation vil diskoteksejeren fra Holstebro gerne tage imod:

- Der er tale om voksne mennesker, og det gør det lidt svært. Vi ringer jo heller ikke til de unge danske gæsters forældre, hvis de har lavet noget forkert i weekenden. Vi klarer det selv. Men dialog er det, der løser alting, og jeg vil gerne mødes med en fra asylcentret og få en dialog i gang, så vi får glade gæster, glade asylansøgere og glade restauratører.

Røde Kors vil lære asylansøgere mere om seksualmoral i Danmark
Røde Kors vil lære asylansøgere mere om seksualmoral i Danmark

På asylcentret forklarer Lars Vestergaard, at man forsøger at undgå nye episoder ved at lære asylansøgerne, hvordan de skal gebærde sig i nattelivet.

- Vi bruger en hel masse tid på at undervise asylansøgere i ligestilling og ligeværd – og også hvordan man opfører sig i byen.

Efter de ubehagelige episoder i blandt andet Thisted og Sønderjylland har flere danskere på sociale medier og i kommentarer til artiklerne spurgt, hvorfor asylansøgerne overhovedet får lov at tage i ud nattelivet. Her understreger Lars Vestergaard, at det er en lille del af centrenes beboere, som skaber problemer, og han slår samtidig fast, at de på ingen måde begrænser asylansøgernes frihed:

Centerleder: Asylansøgere er kede af chikanehistorier
Centerleder: Asylansøgere er kede af chikanehistorier

- Udgangspunktet er, at der er tale om voksne og ansvarlige mennesker, og at de kan komme og gå frit. De bor jo ikke på en lukket institution.

Metroxpress har været i kontakt med flere unge kvinder i Holstebro, som har følt sig krænket af asylansøgere. Læs om deres oplevelser senere i dag på mx.dk.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx