Af - 24/07-16 10:03

Forslag: Luk lejrene - flygtninge skal bo hjemme hos digForslag: Luk lejrene - flygtninge skal bo hjemme hos dig

Alternativet vil betale private for at åbne deres hjem for flygtninge - og betale dem flere tusinde kroner om måneden for det.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Heine a Pedersen)

Tomme flygtningelejre skal lukkes, og private borgere skal i stedet betales for at have en flygtning boende.

Det skriver DR.

En ekstra logerende og en tilskud til bankkontoen er et løsningsforslag fra Alternativets integrations- og udlændingeordfører, der vil komme tomme flygtningelejre, der suger skattekroner, til livs.

- Vi har flygtningelejre stående tomme i øjeblikket, der koster to millioner at holde kørende hver måned. Det vil være en god idé at lukke de lejre, og så bruge pengene til at hjælpe private med at åbne deres hjem om, så de kan huse flygtninge, siger Alternativets Josephine Fock til DR.

Udenrigsminister inspicerer flygtningehytter i Roskilde
Udenrigsminister inspicerer flygtningehytter i Roskilde

Systemet fungerer allerede i nogle kommuner, hvor borgere bliver betalt 2500 kroner hver måned for at have en flygtning boende i huset, dog Alternativets nye forslag lægger op til, at det skal være endnu mere givtigt økonomisk for de, der vil åbne deres døre for folk på flugt.

Forslaget kommer i kølvandet på en aktindsigt til Rigspolitiet fra Radio 24Syv, der viser, at to nyoprettede flygtningecentre, der har stået tomme siden november har kostet 17 millioner kroner indtil videre.

De penge skal komme private til gode, hvis det står til Alternativets ordfører. Og måske endda flere til. At bo i et privat hjem er nemlig en bedre indgang til det danske samfund, end en lejr.

Berørt Medina: Det har været hårdt
Berørt Medina: Det har været hårdt

- I virkeligheden er vi villige til at poste de penge i det, som der skal til. Hvis vi kan få flygtninge indkvarteret privat, så tror vi i virkeligheden, at vi er kommet et langt skridt af vejen mod en meget bedre integration. Derfor er det vigtigt at høre kommunerne, hvad det økonomiske behov er, og hvad det er, der skal til, for at få private til at tage en del af ansvaret ved at huse en flygtning, lyder det fra integrations- og udlændingeordførreen ifølge DR.

Josephine Fock er dog i følge Danmarks Radio ikke helt klar i spyttet om, hvor de yderligere penge til projektet skal komme fra.

Mange skadet under masseslagsmål i lejr på Lesbos
Mange skadet under masseslagsmål i lejr på Lesbos

Socialdemokraterne er allerede åbne overfor at diskutere ideen om at bruge skattekronerne på andet end tomme lejre.

- Vi har foreslået regeringen at lukke de flygtningelejre, når der ikke er behov for dem, så pengene kan blive brugt et andet sted. Og hvor det konkret skal være, er vi altid villige til at diskutere, siger politiske ordfører, Ane Halsboe-Jørgense, der dog ikke nødvendigvis støtter Alternativet i at bruge flere penge på en anden løsning.

Nu vil Alternativet forhøre sig hos de andre partier på Christiansborg for at høre om der er klangbund for ideen.

LÆS OGSÅ: Danske firmaer vil tjene på at hjælpe i flygtningelejre

LÆS OGSÅ: Kritisk FN kræver bedre lejre til flygtninge i Grækenland

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx