Af Ritzau - 06/03-17 15:32; Opdateret: 06/03-17 16:01

Kommentator: Alliance mellem S og DF lammer regeringenKommentator: Alliance mellem S og DF lammer regeringen

Både V og LA går tilbage i ny måling. Vælgerne er skuffede over mangel på liberale aftaler, mener kommentator.

storybild

Dansk Folkepartis samarbejde med Socialdemokratiet lammer regeringen, mener politisk kommentator. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Regeringen har svært ved at føre sine liberale intentioner fra regeringsgrundlaget ud i livet, og det skuffer dens vælgere.

Sådan lyder vurderingen fra Erik Holstein, politisk kommentator hos Altinget. Udmeldingen kommer, efter at både Venstre og Liberal Alliance i en ny meningsmåling fra Voxmeter går tilbage sammenlignet med valgresultatet i 2015.

De Konservative er det eneste regeringsparti, der går frem i målingen. Knap 100 dage inde i regeringsperioden er de tre regeringspartier ifølge målingen tilsammen blot på størrelse med Socialdemokratiet.

Regeringen står til 28,3 procent af stemmerne mod Socialdemokratiets 28,6. Der skal dog tages højde for en statistisk usikkerhed på mellem 0,3 og 2,8 procentpoint for de enkelte partier.

Det er særligt oppositionspartiets alliance med Dansk Folkeparti, der skaber problemer for regeringen, mener Erik Holstein.

- Den er lammet af den alliance, der er mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, siger kommentatoren.

- Den er meget langt fra at kunne føre det meget liberale regeringsgrundlag ud i livet, som man ellers brystede sig meget af ved regeringens dannelse.

- Der må være mange af vælgerne bag regeringspartierne, der er skuffede over den situation, der er i øjeblikket, lyder vurderingen.

Skal regeringen vende udviklingen, er det derfor afgørende, at forholdet til Dansk Folkeparti bliver "repareret", mener Holstein.

- Det forhold er mildt sagt belastet, og det kan simpelthen ikke fortsætte på den måde, hvis regeringen skal have en chance, siger han.

Af regeringspartierne ser det værst ud for Liberal Alliance, der i målingen står til en tilbagegang på 2,1 procentpoint sammenlignet med valget, hvor partiet høstede 7,5 procent af stemmerne.

Regeringsdeltagelsen har kostet, vurderer kommentatoren.

- Når det viser sig, at man indtil videre har utrolig svært ved at komme igennem med tingene, og man må acceptere nogle forlig, ikke mindst på transportområdet, bliver man straffet af vælgerne, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Voldsom ulykke spærrede...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx