16/10-14 06:19; Opdateret: 16/10-14 08:00

Regn oversvømmer kældre og stopper biler i VendsysselRegn oversvømmer kældre og stopper biler i Vendsyssel

Voldsom regn kan give problemer i trafikken i Vendsyssel-området. Flere er allerede kørt fast i vandet.

storybild


Har du billeder eller video af vandmasserne? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Veje, viadukter og flere kældre i Nordjylland står under vand efter kraftig regn flere steder i Vendsyssel.

Tidligt torsdag morgen er mindst seks biler kørt fast i vandmasserne, oplyser Per Jørgensen, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

- Vi har meget vand i Vendsyssel fra Brønderslev og nordpå. Det kan godt blive et problem for morgentrafikken. Bilister skal køre meget forsigtigt, for vandmasserne er en udfordring, siger han til Ritzau.

Både i Brønderslev, Hjørring og på E39-motorvejen er der meldinger om biler, der har givet op over for vandet.

- På Ringvejen ved jernbaneviadukten i Hjørring sidder fire biler fast i vandmasserne. I Brønderslev ved Vestergade og jernbanebroen sidder endnu en bil fast, og jeg har lige fået melding om, at der sidder en mand i en bil, der ikke kan starte, på motorvej E39 ved Vrå i sydlig retning, siger Per Jørgensen.

Beredskabscheferne i flere nordjyske kommuner koordinerer torsdag morgen indsatsen, lyder det fra Hjørring Kommunes beredskabschef.

- Vi har fået meget store vandmængder over meget lang tid. Det startede i går morges (onsdag, red.), og hen over natten har vi rigtig fået tæsk. I Lendum har vi 10-15 huse, hvor kældrene står under vand, siger Knud Børge Møller, der er beredskabschef i Hjørring Kommune.

Pumpekøretøjer fra både Thisted og Herning er på vej til området for at hjælpe med at håndtere vandet. Førsteprioriteten er at få fjernet vandet fra E39-motorvejen, som er meget trafikeret i morgentimerne.

DMI har tidligere udsendt et varsel om kraftig regn i netop Vendsyssel og Storaalborg.

Ingen er kommet til skade i forbindelse med de nævnte trafikstop eller den kraftige regn, lyder det fra politiet.

Bilister bør, så vidt det er muligt, holde sig fra viadukter og lavtliggende veje, da disse er særligt udsatte for at blive oversvømmet ved kraftig regn.

Har du billeder eller video af vandmasserne? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespillerinde forsvarer forhold til...
bt.dk
Efterforskere: MH17 blev skudt ned af...
bt.dk
Tasja fik erstatning efter...
bt.dk
Trump aflyser møde med Nordkorea
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx