Af Tilde Liv Andersen - 25/09-17 22:25; Opdateret: 28/09-17 11:32

Derfor banker Netflix HBO NordicDerfor banker Netflix HBO Nordic

Danskerne er vilde med at 'binge' serier, og se film præcis når det passer dem. I alt bruger 42 procent af befolkningen den populære streamingtjeneste Netflix, hos konkurenten HBO Nordic er det 21 procent.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Mike Blake)

De udenlandske streamingtjenester Netflix og HBO Nordic har for længst indtaget de danske tv-stuer, men særligt en af udbyderne har for alvor givet konkurrenten baghjul. En ny undersøgelse af YouGov for BT og metroxpress viser således, at hele 42 procent har adgang til tv-serier og film gennem Netflix, hvorimod halvt så mange har adgang til konkurrenten HBO Nordic.

Og der er en særlig grund til Netflix' forspring, forklarer ekspert i tv og digitale medier analytiker Claus Bülow Christensen. Tjenesten er nemlig frontløber på flere punkter.

»Netflix var de første på pinden, og de har sat en tårnhøj standard med deres store udvalg af serier. De har lykkedes med det hele. Alle de andre tjenester er stadig bagefter på teknikken. De har satset på at gøre det tilgængeligt og nemt og så brugervenligt, at alle kan bruge det,« siger Claus Bülow Christensen og tilføjer:

»Derudover er det langt billigere at bruge streamingtjenester - i stedet for flow-tv.«

YouGov-undersøgelsen viser, at 58 procent i aldersgruppen fra 18 til 39 år har adgang til Netflix, og det fordeler sig ligeligt over køn. Blandt de 60 til 74-årige er det hver femte, der har adgang til Netflix, og kun 7 procent, der har adgang til HBO Nordic.

Serieekspert og vært på DR-podcasten Binge og Den Sorte Boks Frederik Dirks Gottlieb kan også godt forstå Netflix' massive succes blandt danskerne.

»Netop Netflix er også overlegne på produktionen af deres egne serier. Og så tilpasser de totalt indholdet, så det passer til dine personlige præferencer. De ved, hvad du vil se, inden du selv ved det,« siger Frederik Dirks Gottlieb.


Ally bruger kun Netflix: »Så behøver jeg ikke vente på nye episoder«

25-årige Ally Averill har helt droppet kabel-tv og bruger kun Netflix til at se film og serier. Hun har ikke haft en tv-udbyder i tre år, og hun savner hverken programmerne eller priserne på kabel-kanalerne.

Hun fortæller, at det ikke kun er på grund af det store udbud af serier, men også fordi det hele er så let tilgængeligt og annoncefrit.

»Det er tilgængeligt 24/7, og jeg kan selv bestemme, hvad jeg vil se. Jeg brugte primært flow-tv til at se tilfældige dokumentarer, på programmer som ikke ligger for sig selv. Når jeg streamer, kan jeg bare sætte det på med det samme,« siger Ally Averill.

Tv-eksperterne fortæller, at grunden til Netflix' enorme succes netop er, at det er så brugervenligt og tilpasset til hver enkelt.

»Teknikken fungerer sindssygt godt. Og de har en database, der klart viser, hvad målgruppen vil have. De strikker indhold sammen, så det totalt matcher behovet for den enkelte bruger,« siger Frederik Dirks Gottlieb.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Den sidste direktør holdt i 21 dage:...
bt.dk
Mad med forårsstemning: Lene Hanssons...
bt.dk
Svensk ugeblad beklager dybt: Kommer...
bt.dk
Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx