Af Thomas Foght - 14/05-14 06:16

Nets blev advaret om sikkerhedsbristNets blev advaret om sikkerhedsbrist

Allerede i 2007 lød det i en rapport, at for mange medarbejdere havde adgang til fortrolige oplysninger.

storybild

(Billede: Polfoto)

Nets kan ikke være blevet overrasket over, at det var muligt for Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde at tappe fortrolige oplysninger om kendtes dankortforbrug, skriver Berlingske.

For en ekstern revision for 2007, som avisen har læst, finder nemlig adskillige særligt kritisable forhold - heriblandt en mangel på funktionsadskillelse.

NETS bekræfter: Tys-tys-kilde havde adgang til NemID
NETS bekræfter: Tys-tys-kilde havde adgang til NemID

Det betyder, at den samme person både kunne udvikle og kontrollere operativsystemet. Dermed har tys-tys-kilden ubemærket kunnet ændre i opsætningen af det system, som dankortet kører på.

Samtidig kom revisionsfirmaet PriceWaterhouseCooper i samarbejde med en intern revision frem til, at for mange forskellige stillingsbetegnelser havde adgang til at ændre i dankortsystemet hos det daværende PBS, skriver Berlingske.

Politiet overvejer at kigge i Facebook-samtaler i Se og Hør-sag
Politiet overvejer at kigge i Facebook-samtaler i Se og Hør-sag

IBM, der overtog it-driften af PBS i 2007, godkendte adgangen, som den eksterne revisor var uenig i. KPMG havde dengang rapporten til gennemsyn, og de var enige i, at der var sikkerhedsbrister:

- Sammenfattende er det vores vurdering, at de svagheder, som beskrives, er alvorlige, ligesom der er rapporteret rigtig mange svagheder, lyder det i et notat ifølge Berlingske.

Bestyrelsesformand for Nets, Peter Lybecker, skriver i en mail til avisen, at en informationsudlevering som den til Se og Hør ikke må finde sted. Men Nets har løbende fulgt op på revisionsrapporterne, siger han.

Fotograf står frem: Nets var advaret om Se og Hørs overvågning
Fotograf står frem: Nets var advaret om Se og Hørs overvågning

- Vi har anset dette for værende løst i 2011, men på baggrund af denne sag har vi bedt IBM om et gennemgående review af sikkerhedsforanstaltninger og adgangen til fortrolig information, og vi agter at indarbejde skærpede krav og ekstern revision af dette, skriver han.

Ifølge Berlingskes oplysninger er det dog også i den seneste rapport fra 2013 blevet bemærket, at for mange personer i Nets har adgang til fortroligt materiale. Det har formanden ikke kommenteret i sit svar.

Supermarked giver Se og Hør den kolde skulder
Supermarked giver Se og Hør den kolde skulder

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Milliardær dømt for mord: Ærkerival...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Birgitte var til 'et kærligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx