24/10-17 14:16

To søskende døde af mystisk forgiftning: Sønnen afviser blankt svampe-teoriTo søskende døde af mystisk forgiftning: Sønnen afviser blankt svampe-teori

Det er endnu uklart, hvorfor en hel familie fra Haslev torsdag blev indlagt med forgiftningssymptomer, der kostede Theofile på 7 og Naioni på 15 livet.

storybild

Opholdsstedet i Haslev hvor den forgiftede familie boede fotograferet torsdag d. 19 oktober 2017. 12 personer blev kørt på diverse hospitaler efter formentlig at have spist giftige svampe.De er nu samlet på Rigshospitalet.De 12 personer er ifølge politiet fra samme familie. Politiet holder pressemøde om sagen på Næstved Politistation under Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2017) (Billede: Nils Meilvang)

Til at starte med var der mistanke om svampeforgiftning, muligvis med hvid eller grøn fluesvamp. Men det kan ifølge familiens ældste søn ikke passe.

- Hvis vi spiser svampe, er det nogle vi har købt i Netto. Vi har en kolonihave men jeg har aldrig set svampe derude, siger Francois Mumbere til DAGBLADET Ringsted.

Han har også snakket med sine forældre om det, og de har ifølge ham ikke plukket svampe.

Familien blev hastet på hospitalet torsdag, men ifølge TV2 opsøgte familien deres egen læge allerede mandag.

Den 15-årige pige havde det værst, og natten til tirsdag blev hun undersøgt på Næstved Sygehus. Her nåede man frem til, at hun formentlig havde fået en maveinfektion.

Sent tirsdag aften blev lægevagten tilkaldt, fordi den 15-årige stadig var syg. Efter at have talt med Næstved Sygehus og taget en urinprøve konkluderede lægevagten, at pigen havde blærebetændelse.

Under vagtlægens besøg kom faren i familien bærende med endnu et sygt barn og bad lægen kigge på hende også skriver TV2.

- Han viste lægen, at hun også var i dårlig tilstand og spurgte, om han kunne få hjælp. Lægen sagde: »Jeg er ikke kommet for hende dér«. Så han ville ikke kigge på hende, siger Patience Mashamba til TV2.

Familien ligger fortsat indlagt på Rigshospitalet, men det er ifølge storebroren kun to af børnene på henholdsvis 11 og 5 år, der stadig er i kritisk tilstand.

- Natali og Esperence er blevet opereret, men resten har det ok. De sagde på hospitalet, at vi kan komme hjem om en uge, men jeg tror ikke, at Natali og Esperence kommer hjem indenfor en uge, siger Francois Mumbere til DAGBLADET Ringsted.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Prins Nikolai klar til helt nyt liv...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx