Af - 23/04-14 16:55

Borgmester betaler tilbage: Fik ulovlige udbetalingerBorgmester betaler tilbage: Fik ulovlige udbetalinger

Efter afsløring i metroxpress slår rapport nu fast, at Struers borgmester fik skattekroner udbetalt på ulovligt grundlag. Nu betaler han tilbage.

storybild

Nuværende Struer-borgmester Mads Jakobsen (V) modtog ulovlige udbetalinger for tabt arbejdsfortjeneste i den seneste valgperiode, hvor han var menigt medlem af byrådet i den vestjyske kommune. (Billede: Struer Kommune)

Minimum 21 gange har den nuværende Struer-borgmester Mads Jakobsen (V) fået udbetalt ulovlig erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Det fastslår en rapport fra revisionsfirmaet Deloitte, som blev igangsat, efter metroxpress i marts skrev, at Mads Jakobsen i sidste valgperiode hævede ulovlige udbetalinger på borgernes regning.

Rapporten slår samtidig fast, at udbetalingerne er sket, fordi kommunens regler er uklare, og det bliver der nu lavet om på:

Borgmester hævede ulovlige udbetalinger på borgerens regning
Borgmester hævede ulovlige udbetalinger på borgerens regning


- Nu laver vi et nyt regelsæt, hvor vi har en mere kritisk tilgang til det. Tidligere har politikerne selv administreret udbetalingerne, men i fremtiden gør vi det i administrationen. Nu gennemgår vi de 21 møder, og så sender vi en regning til Mads Jakobsen for de udbetalinger, der var forkerte, siger Struers kommunaldirektør, Claus Damgaard.

Metroxpress regnede i marts ud, at det drejer sig om knap 15.000 kroner, som Mads Jakobsen fik udbetalt ulovligt. Blandt andet for at deltage i receptioner, et rejsegilde og en fødselsdag. Alt sammen aktiviteter, som ikke er dækket af reglerne om erstatning for tabt abejdsfortjeneste.

Endnu en umoralsk fritidspolitiker: Kommune kræver 400.000 kr. tilbage
Endnu en umoralsk fritidspolitiker: Kommune kræver 400.000 kr. tilbage


Mads Jakobsen bekræfter til TV Midt/Vest, at han vil betale pengene tilbage, når Struer Kommune har fastsat det præcise beløb. Det sker efter det næste møde i kommunalbestyrelsen:

- Når jeg har fået penge udbetalt uberettiget fra Struer Kommune, så betaler jeg dem selvfølgelig tilbage. Det er der ingen tvivl om.

Også byrådsmedlemmet Per Jakobsen (V) er blevet gransket af Deloitte. Ifølge revisionsfirmaet har han i minimum 17 tilfælde fået udbetalt erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Chokeret over millioner til fritidspolitikere: Advarselslamperne blinker!
Chokeret over millioner til fritidspolitikere: Advarselslamperne blinker!


Metroxpress' afsløring af Mads Jakobsens ulovlige udbetalinger blev bragt på bordet i samarbejde med den tidligere Hørsholm-borgmester Uffe Thorndahl, som har afdækket kommunalpolitikernes misbrug af reglen om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste i en hvidbog.

Uffe Thorndahl er overbevist om, at der også foregår ulovlige udbetalinger i andre kommuner, men han har svært ved at bevise det, fordi kommunerne afslår hans anmodninger om aktindsigt:

Eks-borgmester tordner mod kolleger: De er levebrødspolitikere
Eks-borgmester tordner mod kolleger: De er levebrødspolitikere


- Den her sag er kun kommet frem, fordi Struer Kommune valgte at udlevere politikernes timesedler. Men mange andre kommuner nægter at gøre det samme. Det er et stort problem, for sandheden bliver skjult. Jeg er overbevist om, at man kan se lignende overtrædelser af reglerne i hvert fald i 20 andre kommuner.

Metroxpress har kontaktet Indenrigsministeriet, for at få en kommentar til sagen. Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) vil ikke udtale sig i øjeblikket, fordi Statsforvaltningen er ved at se nærmere på lovgivningen.

Fritidspolitikere malker dig for millioner
Fritidspolitikere malker dig for millioner

I et svar til Folketingets kommunaludvalg den 11. april oplyser hun dog, at ministeriet vil ændre på vejledningen til kommunerne, så det bliver mere gennemskueligt, hvad den enkelte kommunalpolitiker kan få erstatning for.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Cecilie og Jonas: Dette frygter vi at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx