Af - 23/09-15 13:00; Opdateret: 24/09-15 13:30

- Jeg har fået en ny bedste ven- Jeg har fået en ny bedste ven

I en jysk landsby griner af de af fordommene om, at man ikke kan integrere flygtninge i lokalsamfund: - Man finder ikke mere trofaste mennesker

storybild

- Jeg er meget taknemmelig for mit venskab med Ulrik, siger Zoher. (Privatfoto)

Der gik et chok gennem Øster Velling, da der pludselig flyttede tre flygtningefamilier ind i de forladte ældreboliger. Landsbyens 87 husstande var ikke blevet advaret af Randers Kommune, så nu stod man der.

- I starten var de sky. Boede for nedrullede persienner, og gjorde ikke noget væsen af sig, siger 48-årige Ulrik Goerlich.

Ahmads jobansøgning går viralt: Jeg vil give tilbage til Danmark
Ahmads jobansøgning går viralt: Jeg vil give tilbage til Danmark

- Men så mødte jeg Zoher og blev inviteret på kaffe. Han boede med sin kone og to døtre på 57 km2, og jeg tænkte bare: ‘Hvad sker der her?’ Aldrig har jeg set så tomt et hjem - de havde intet, siger Ulrik til metroxpress.

Han kontaktede organisationen Venligboerne, og spurgte om hjælp, og så tog tingene ellers fart.

Månedens HUG: Mahmoud baner vejen for flygtninge i arbejde
Månedens HUG: Mahmoud baner vejen for flygtninge i arbejde

- To timer senere havde vi to biler, der kom med møbler, og om aftenen havde vi noget, der ligner et hjem. Det er nærmest en ud af kroppen-oplevelse at kunne gøre sådan noget for andre, siger Ulrik Goerlich, der så sandelig også har fået noget den anden vej.

Mange af indbyggerne i Øster Velling har hjulpet med at skaffe tøj, møbler, computere og meget andet til de nye beboere. (privatfoto)

- Det er fantastisk at blive venner med syrere, som har været gennem så meget. De vil gøre alt for dig, og de er så positive. Der er ingen tvivl om, at jeg har fået en ny bedste ven i Zoher. Han vil gå gennem ild og vand for os, og forlanger, at jeg kommer til arabisk kaffe hver aften.

Syriske Amer: - Ensomheden i Danmark kan drive dig til selvmord
Syriske Amer: - Ensomheden i Danmark kan drive dig til selvmord

Hele landsbyen nyder nu godt af det fremmede islæt, som er kommet til byen.

- De er blevet helt almindelige borgere, som snakker med alle, og bliver inviteret med i forsamlingshuset. I starten spurgte nogle af de ældre, hvad faen vi skal med sådan nogen her. Men lige så snart, de snakkede med dem i forsamlingshuset, skiftede de mening. Det gør mig sindssygt glad at se en gammel landmand sidde og tale med en syrisk flygtning, siger Ulrik Goerlich.

Zoher er mindst lige så glad: - Jeg er meget taknemmelig for den modtagelse, vi har fået, og for mit venskab med Ulrik, siger han til metroxpress.

Hvis du vil gøre en forskel for en flygtning i Danmark, så gå ind på Facebook.com/mxhjalp, hvor du kan blive klogere på, hvordan man gør, og hvilke behov de har.

I en jysk landsby griner af de af fordommene om, at man ikke kan integrere flygtninge i lokalsamfund: - Man finder ikke mere trofaste mennesker, siger 48-årige Ulrik.

Posted by Hjælp En Flygtning on Wednesday, September 23, 2015

LÆS OGSÅ: Jeg vil bare gerne arbejde og lære dansk

LÆS OGSÅ: Jens er klar: ‘Ham kan jeg sgu godt integrere’

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx