Af - 07/02-14 08:32; Opdateret: 07/02-14 08:58

Mystisk fund: Rullemarie på vej til Nordea-bankMystisk fund: Rullemarie på vej til Nordea-bank

Midt- og Vestsjællands Politi har af frygt for eksplosionsfare fredag morgen afspærret midtbyen i Kirke Hvalsø.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Midtbyen i Kirke Hvalsø er fredag morgen afspærret, flere beboere er evakueret, og både sprængstofeksperter og rullemarie er kaldt til stedet, efter en borger fredag morgen gjorde et mystisk fund foran den lokale Nordea-bank.

Manden, der ved 5-tiden i morges ville hæve penge, opdagede gasflasker og slanger foran hæveautomaten, hvorefter han kontaktede politiet. Hovedgaden i den lille by er spærret helt af på grund af frygt for eksplosionsfare.

Hunde leder efter bombe på rådhus
Hunde leder efter bombe på rådhus

- Vi kan ikke udelukke, at de personer, der formentlig har villet sprænge sig ind i banken, har nået at få gassen ind i banken, før de er blevet forstyrret. Vi ved endnu ikke, hvor langt de nåede, og om det kun var gnisten til at antænde, der manglede. Derfor løser vi denne her opgave ud fra det værst tænkelige scenarie, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Mx.dk.

Der er ingen tilskadekomne, men en ambulance holder alligevel stand-by på stedet, ligesom både sprængstofeksperter og kriminalteknisk afdeling er på stedet.

Bombealarm: Rullemarie i gang i parkeringshus
Bombealarm: Rullemarie i gang i parkeringshus

- Alle parter er klar, og nu venter vi på at rullemarie kan køre ind i banken og undersøge stedet, siger Martin Bjerregaard.

Seks naboer til banken er evakueret.
Martin Bjerregaard oplyser, at man på nuværende tidspunkt forventer, at afspærringen af hovedgaden kan ophæves ved 9-tiden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Axelsen vinder igen: Nu skal han møde...
bt.dk
Sophie Løhde: 'Det er ikke kæmpe skridt'
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx