Af Christian Hansen - 10/08-17 15:55

Danskere raser over storcenter: - Puha, I burde skamme jerDanskere raser over storcenter: - Puha, I burde skamme jer

HerningCentret har givet efter for en heftig shitstorm fra kunder, der raser over en optræden, der skulle have fundet sted i dag.

storybild

(Billede: PR-foto / HerningCentret)

Det midtjyske storcenter offentliggjorde mandag, at Cirkus Trapez ville underholde centrets kunder i går og i dag med henholdsvis en klovn og en elefant. Men aftalen med cirkusset er nu brudt, efter at adskillige har skældt ud på storcentret.

'Wow, herningCentret. Den burde i nok lige genoverveje. Ved ikke om i er uvidende eller i bare støtter dyremishandling, så længe i tjener penge. Puha, i burde skamme jer,' skriver en på centrets Facebook-side eksempelvis.

De skriftlige tæsk til storcentret sker som reaktion på, at Cirkus Trapez har været anmeldt to gange for dyremishandling tidligere i år. Den ene anmeldelse kom ifølge JydskeVestkysten fra en dyrlæge, der i maj forklarede over for avisen, at nogle af cirkussets heste 'var noget magre.'

»Specielt den ene af dem. Det var grelt. Ellers havde jeg ikke meldt det til politiet,« sagde den anonyme dyrlæge i maj.

Centerchef Kim Lauritsen fortæller til MX, at storcentret har været meget overrasket over de voldsomme reaktioner, som Kim Lauritsen beskriver som 'meget barske.'

Han forklarer, hvorfor centret har valgt at aflyse.

»Det er fordi, der kommer så voldsomme reaktioner, at vi vælger at aflyse med Cirkus Trapez. I den forbindelse er det vigtigt at huske på, at det ikke er en aktivitet, vi selv har planlagt. Cirkuset henvendte sig til os og spurgte, om de måtte komme forbi med en klovn og en elefant, og det syntes jeg først var en fin ide. Men det er ikke det værd at gennemføre aftalen nu,« siger Kim Lauritsen og fortsætter:

»Jeg er rigtig ked af den her sag, for tanken var egentlig, at det kunne have givet vores kunder en god oplevelse,« siger han.

David Sosman fra Cirkus Trapez fortæller til MX, at han ikke bebrejder HerningCentret for at aflyse.

»Men vi ærgrer os over det. Det er deres beslutning. Ud fra Facebook ser det jo ud som om, at der er mange, der er imod vores optræden. Men det handler jo kun om på Facebook, hvem der råber højest. Så det er en svær beslutning for dem. For selv om de ved, at vi ikke har gjort noget galt, så skal de tænke på ikke at komme på kant med deres kunder,« siger David Sosman.

Han mener, at kritikken af cirkusset, der for alvor tog fart, da billeder af en tynd hest cirkulerede på Facebook, har været helt uden hold i virkeligheden.

»De anmeldelser, vi fik, var ikke fra folk som har været og se os. Vi mener stadig at de er uberettiget. Hesten var tynd, men det skyldtes, at den havde en flækket tand, så den havde svært ved at spise. Men den var under behandling. Vi tog den med, for at den ikke skulle adskilles fra de andre,« siger David Sosman.

Cirkus Trapez har forestilling i aften og de næste tre aftener i Herning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx