Af - 25/03-15 10:19; Opdateret: 25/03-15 10:44

Tilsynsrapport: Kaos på overfyldt hospitalTilsynsrapport: Kaos på overfyldt hospital

Der har hersket kaotiske tilstande på sygehuset i Randers. Det viser en rapport fra Arbejdstilsynet efter et besøg den 13. marts, som P4 Østjylland har fået aktindsigt i.

Her fik sygehuset et strakspåbud, fordi akutafdelingen lider af massiv overbelægning.

Uhyggelige billeder viser, hvad rygning gør ved et foster
Uhyggelige billeder viser, hvad rygning gør ved et foster

I en 11 sider lang rapport fra Arbejdstilsynet bliver der nævnt en lang række eksempler på, at det går ud over patienter og personale.

For eksempel har personalet fortalt tilsynet om en patient, der lå på gangen og som selv gik på toilettet, hvor han besvimede og først blev fundet senere.

Ansat på hospital i Herning bragte patient i livsfare
Ansat på hospital i Herning bragte patient i livsfare

En anden patient blev henvist til at sidde i sengeafsnittets dagligstue. Personalet fandt ham siddende på gulvet og måtte vente med at måle blodtryk på ham, indtil man kunne finde en seng til ham.

I tilsynsrapporten er også omtalt en læge, der fik at vide, at en patient fik for meget medicin, men lægen havde ikke tid til at tage sig af det. Patienten blev udskrevet, men blev indlagt igen to dage efter med medicinforgiftning.

Læger udfører første vellykkede penis-transplantation
Læger udfører første vellykkede penis-transplantation

Arbejdstilsynet har også fået oplyst, at der er dage, hvor der ikke - på hele sygehuset - er senge nok til antallet af patienter. Derfor har man blandt andet måttet undersøge en patient for blodprop inde på opholdsstuen.

Akutafdelingen flyttede ind i nye bygninger i august 2014 og har plads til 33 patienter, men i gennemsnit er der dagligt en overbelægning på 9-10 patienter , altså 130 procents overbelægning.

Efter tilsynsrapporten har Region Midt reageret ved at ansætte ekstra læger og sygeplejersker, og medicinsk afdeling er udvidet med ni senge for at aflaste akutmodtagelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Trappevasker arbejdede sig op som en...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx