20/09-17 06:03

Anklage: Utilregnelig søn dræbte far i voldsrusAnklage: Utilregnelig søn dræbte far i voldsrus

En 35-årig mand skal anbringes på psykiatrisk afdeling for drab på sin far, mener anklagemyndigheden.

storybild

Onsdag indleder Retten i Sønderborg sag mod en 35-årig mand, der er anklaget for drab på sin egen far. Anklagemyndigheden vil have manden anbragt på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Free/Domstolsstyrelsen

Sønderborg. I mere end et år har en i dag 35-årig mand været fængslet på en retspsykiatrisk afdeling, siden et familieskænderi i Ketting på Als, som kostede mandens far livet.

Efter adskillige slag og spark i hoved og bryst mistede den 63-årige far 15. august i fjor livet. Politiet oplyste dengang, at der lå et skænderi i familien bag.

Mandens søn blev anholdt, og i første omgang blev han sigtet for drabsforsøg. Men da faren efter nogle timer på sygehuset afgik ved døden, blev sigtelsen ændret til manddrab.

Onsdag bliver sagen indledt ved Retten i Sønderborg, og står det til anklagemyndigheden, så skal den 35-årige søn dømmes til anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

Anklagemyndigheden vurderer på baggrund af en mentalundersøgelse, at sønnen enten var utilregnelig på gerningstidspunktet eller er utilregnelig i dag.

Allerede 15. august - dagen efter drabet - vurderede en dommer da også, at der ikke kunne ske almindelig varetægtsfængsling af sønnen. Han skulle i stedet anbringes på en psykiatrisk afdeling, lød det i kendelsen dengang.

Straffeloven er sådan indrettet, at sindssyge eller mentalt retarderede ikke kan straffes. De bliver i stedet idømt forskellige foranstaltningsdomme.

I mildere sager kan utilregnelige personer dømmes til ambulant behandling, mens de i øvrigt er på fri fod. Men i alvorlige sager er der som regel tale om behandling i forbindelse med en tvangsanbringelse.

Og det er da også kravet fra anklagemyndigheden i sagen fra Ketting. Man går efter en anbringelse på ubestemt tid. Sådan en dom kan kun ophæves med rettens velsignelse efter indstilling fra den behandlende overlæge.

Det bliver et nævningeting ved Retten i Sønderborg, som skal træffe afgørelse i sagen. Der ventes dom i sagen 27. september.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populær radiovært vender tilbage...
bt.dk
Kongehuset: Derfor var Fritz Schur...
bt.dk
Nadia Shila: Jeg har ændret mig som mor
bt.dk
For 28 måneder siden faldt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx