Af - 26/02-16 15:53

Sådan gør du din avocado moden på få minutterSådan gør du din avocado moden på få minutter

Med dette smarte trick, kan du lave guacamole, selvom du kun ligger inde med umodne avocadoer.

Metroxpress testede tippet - og det virkede overraskende godt. Vi gav den meget hårde avocado lidt over et minut ved fuld skrald (omkring 800 W). Herefter ventede vi 5-10 minutter, mens den afkølede. Da vi skar den op, var den perfekt lysegrøn indeni. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

De fleste har sikkert prøvet at stå i køkkenet og desperat forsøgt at mose en umoden avocado til en guacamole. Det behøver du ikke fremover.

Du kan nemlig blot varme din umodne avocadoen i mikrobølgeovnen. Så bliver den moden på bare få minutter.

- Det er et virkelig smart trick, som jeg bruger. Alt efter hvor moden en avocado, du står med, skal den have 30 sekunder til lidt over et minut i mikrobølgeovnen, siger kok og kogebogsforfatter fra VoresVilla Gry Sara Windelev til metroxpress.

Hun bruger en rimelig kraftig mikrobølgeovn på 1400 watt - men en almindelig mirkobølgeovn kan sagtens bruges, fortæller hun.

Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, kan du i stedet lægge avocadoen i ovnen ved 120 grader i 10 minutter. Hvis du gør dette, skal du vikle sølvpapir om den inden.

Når avocadaoen varmes kan det lugte lidt sjovt, men tricket virker, forsikrer Gry Sara Windelev. Dog kan smagen og teksturen ændre sig lidt.

- Smagen ændrer sig en lille smule, men hvis det er til guacamole for eksempel, så gør det ikke noget, for så tilsætter du alligevel salt, peber, citron og hvidløg, der giver smag.

Avocado-krise på vej mod Danmark: Derfor kan frugterne blive dyrere for dig
Avocado-krise på vej mod Danmark: Derfor kan frugterne blive dyrere for dig

For fødevareekspert hos Professionshøjskolen Metropol Michael René giver det god mening at avocadoerne modes hurtigere, når de bliver udsat for varme.

- Når du opvarmer den, så øger du hastigheden i modningsprocessen.

Han foreslår også, at man kan lægge avocadoerne sammen med bananer for at sætte hastigheden i modningsprocessen op, men så går det altså ikke helt så hurtigt, som når du opvarmer dem.

LÆS OGSÅ: Derfor må du ikke smide avocado-stenen ud

LÆS OGSÅ: Denne type træning er bedst for hjernen

LÆS OGSÅ: Derfor er danskernes morgenmadsvaner usunde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx