05/09-13 22:03

Politi går ind i sag om Hamas' tv-kanalPoliti går ind i sag om Hamas' tv-kanal

Det kan være ulovligt at producere indslag for tv-station, som ejes af en organisation på EU's terrorliste.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det kan være en overtrædelse af terrorlovgivningen, at en københavnsk stormoske skal producere tv-indslag for Al-Aqsa TV. Derfor vil Københavns Politi se nærmere på samarbejdet, siger lederen af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, Jens Møller.

LÆS MERE: Hamas-tv skal sendes fra moske på Nørrebro

Al-Aqsa TV er ejet af den palæstinensiske organisation Hamas, som blandt andet er på EU's terrorliste.

- Hvis det er tilfældet, så er det noget, vi vil se nærmere på. Vores jurister vil se på sagen og give en juridisk vurdering af, om der er overtrædelser af dansk strafferet, siger Jens Møller, som understreger, at han ikke kender noget til sagen endnu.

Det var netop terrorlovgivningen, som var baggrund for, at den kurdiske station Roj TV i juli fik frataget sin sendetilladelse i Danmark og idømt bøder på i alt 10 millioner kroner i Østre Landsret.

Roj TV blev dømt for at fremme terrorvirksomhed for sin tilknytning til den kurdiske organisation PKK, som blandt andet er på EU's terrorliste.

Den københavnske moské, som endnu er ved at blive bygget færdig, har indgået en aftale med den Hamas-ejede tv-station Al-Aqsa TV om brug af moskeens mediecenter, skriver The Copenhagen Post.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx