Af - 17/06-15 12:42; Opdateret: 17/06-15 13:04

BULLSHIT-barometer: Har Thorning 'styr' på De Radikale?BULLSHIT-barometer: Har Thorning 'styr' på De Radikale?

Metroxpress udsætter under valgkampen forskellige politikeres udsagn for vores BULLSHIT-barometer. I dag tester vi Helle Thorning-Schmidts (S) om, at hun kan holde 'styr på De Radikale' i asylpolitikken.

storybild

Thorning (S) har i valgkampen slået på, at hun står for en stram asyl-og udlændingepolitik. Morten Østergaard (R) har stået i spidsen for et budskab om, at udlændingepolitikken er blevet lempet 45 gange, mens Thorning har været statsminister. (Billede: MX Collage, Screenshots fra DR)

– Ved du hvad, jeg skal nok få styr på de Radikale.

Sådan lød det i går aftes fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da Lars Løkke Rasmussen (V) under den afsluttende partilederdebat på DR 1 afkrævede hende svar på, om det var statsminister eller partiformand Helle Thorning-Schmidt, der vil og kan føre en stram asylpolitik.

Løkkes spørgsmål kilede sig ind i et betændt område mellem Socialdemokraterne og De Radikale, som man ikke kan beskylde for at være gået til valg på en fælles asyl- og udlændingepolitiik.

BULLSHIT-barometer: Er Løkke ikke i politik for karrierens skyld?
BULLSHIT-barometer: Er Løkke ikke i politik for karrierens skyld?

Mens Socialdemokraterne op til og under valgkampen har turneret land og rige rundt med budskabet 'Strammere asylregler og flere krav til udlændinge' på blandt andet busreklamer, har De Radikale med partiformand Morten Østergaard i spidsen slået på, at det - mens Thornings har været statsminister - er lykkedes at'forbedre' udlændingepolitikken 45 gange.

BULLSHIT-barometer: 'Nulvækst kommer ikke til at ske!'
BULLSHIT-barometer: 'Nulvækst kommer ikke til at ske!'

Har – eller får - Thorning fat i den lange ende i asylpolitikken, når hun – hvis rød blok vinder valget i morgen – igen skal lægge arm med De Radikale om et fælles regeringsgrundlag?

Eller er hendes forskring om, at hun nok skal få 'styr på De Radikale' rent bullshit, der skal berolige de mange midtervælgere, der går ind for en stram asylpolitik?

- Enten tænker man: 'hold da kæft, her er der en stålsat leder, der sætter hælen i jorden og siger klart, at De Radikale ikke kommer til at bestemme noget', eller også tænker man, at det måske er lige lovligt kæphøjt, og det kan hun godt få problemer med, siger politisk kommentator Henrik Qvortrup og tilføjer, at Thorning kunne have svaret mere elegant på Løkkes spørgsmål:

- Hun kunne bare have sagt, at når det drejer sig om udlændingepolitik, er det et matematisk faktum, at De Radikale har nogle synspunkter, som der bare ikke er noget i nærheden af et flertal for i Folketinget.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx