14/03-16 08:26

Naser Khader vil tvinge imamer til at prædike på danskNaser Khader vil tvinge imamer til at prædike på dansk

Myndighederne skal droppe dialogen med dårligt integrerede imamer og stille sprogkrav, mener De Konservative.

storybild

De Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, vil stille krav om, at imamer i Danmark forkynder på dansk i landets moskeer. (Billede: Free/Davali Philip)

Hvis du ikke taler dansk, kan du ikke få lov til at forkynde islam i Danmark.

Efter en række TV2-dokumentarer om forholdene i flere danske moskeer vil De Konservative indføre en certificeringsordning for imamer og blandt andet stille krav om, at de taler dansk.

- Vi skal se på, hvordan trossamfund skal godkendes og kunne fratages godkendelser. Jeg mener, at man først skal kunne virke i Danmark som forkynder, når man har været igennem et kursus, siger integrationsordfører Naser Khader (K).

- Vi kræver, at forkyndelsen foregår på dansk. På den måde kan vi forstå, hvad der bliver prædiket og rådgivet om. Hvis du gerne vil udvikle en dansk form for islam, så bliver du nødt til at prædike på dansk.

Dokumentarerne har ved hjælp af skjult kamera afsløret, at imamer fra otte moskeer blandt andet har undervist i stening af utro kvinder og vejledt kvinder til at blive hos deres voldelige mænd.

Spørgsmål: Hvordan vil det sikre mod de eksempler, at imamerne snakker dansk?

- Kan du dansk, er sandsynligheden for, at du forstår samfundets grundlæggende værdier meget større. Hvis du lige er importeret fra den muslimske verden, så fortolker du og udlægger teksten derfra, siger Naser Khader.

Han opfordrer samtidig kommuner og myndigheder generelt til at droppe dialogen med de yderliggående imamer.

- Først når de har meldt ud, at de er imod stening, flerkoneri og barnebrude, kan man samarbejde med dem igen.

Spørgsmål: Kan det ikke skabe endnu større splid at droppe dialogen?

- Jamen, vi har ført dialog med dem i 30 år, og hvad er der kommet ud af det? Man er nødt til at begynde at udfordre dem, siger integrationsordføreren.

De Konservative vil i næste uge fremsætte beslutningsforslag i Folketinget for at fremskynde et udvalgsarbejde, der netop ser på regler og forhold omkring trossamfund.

I den forbindelse vil partiet også kræve, at moskeerne fremlægger åbne regnskaber hvert år - ligesom trossamfund skal kunne få frataget deres godkendelse.

- Vi skal have ændret reglerne, før vi går på sommerferie, siger Naser Khader.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx