Af - 16/05-17 15:05

Farlig sextrend breder sig - nu har fænomenet for alvor ramt DanmarkFarlig sextrend breder sig - nu har fænomenet for alvor ramt Danmark

Stadig flere danske kvinder har oplevet trenden, der ifølge interesseorganisation kan kategoriseres som et decideret overgreb.

storybild

Har du oplevet noget lignende? Så hører Metroxpress gerne fra dig - skriv til os på Facebook eller på 1929@bt.dk

'Var udsat for at en fyr fjernede kondomet uden mit vidende under sex. Han sagde intet og det var et tilfælde at jeg kort efter bemærkede at det pludselig manglede. Jeg følte mig ekstremt krænket da jeg ALDRIG ville have haft sex med ham uden kondom.'

Pas på! Farlig sextrend breder sig
Pas på! Farlig sextrend breder sig

Sådan lyder en af de efterhånden utallige beretninger, som Everyday Sexism Project Danmark har modtaget fra danske kvinder, der har været udsat for det efterhånden udbredte fænomen 'stealthing', der kort fortalt går ud på, at manden tager kondomet af under sex, uden deres sexpartner er bevidste om det.

»Vi har modtaget mange henvendelser fra kvinder, der fortæller os, at de har oplevet det her, særligt efter vi lavede et Facebook-opslag om det. Og det er stærkt underrapporteret - dels fordi kvinderne, selvom de føler sig krænkede, ikke ved, hvordan de skal reagere, og hvor de skal gå hen med deres oplevelser,« fortæller Maria Vicki Lindbaum, der er forperson i Everyday Sexism Project Danmark.

Sex-trend blandt singler hitter: Har du prøvet den?
Sex-trend blandt singler hitter: Har du prøvet den?

Hun tilføjer, at der i langt de fleste tilfælde er tale om fuldt overlæg, hvorfor der også er tale om et decideret overgreb.

»Vi har at gøre med situationer, hvor det ikke sker som uheld, men hvor manden med fuldt overlæg aftager kondomet uden samtykke. Derfor skal stealthing også betragtes på linje med andre overgreb. Vi ser også, at mange kvinder får de samme reaktioner efterfølgende, som man ser ved andre slags overgreb, ligesom man jo også udsætter kvinden for sundhedsmæssige risici i form af forskellige kønssygdomme.«

Farlig sextrend har spredt sig til Danmark
Farlig sextrend har spredt sig til Danmark

Af den grund mener Maria Vicki Lindbaum også, at stealthing ligesom andre former for overgreb bør være strafbart i Danmark.

LÆS OGSÅ: KLUMME: Derfor skal du slikke din mand i numsen under sex

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx