Af - 09/03-15 19:06

Kontroversielt forslag: Kommune vil betale for at fjerne ansigts-tatoveringKontroversielt forslag: Kommune vil betale for at fjerne ansigts-tatovering

Aarhus Kommune vil med 'borgerbudgetter' få langtidsledige i arbejde. Idéen er, at de ledige får 50.000 kroner, som de selv kan disponere over og dermed øge chancen for at lande et job.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Er du langtidsledig, og føler du, at din tribal-tatovering, som du i kådhed som 18-årig fik tegnet op ad halsen, pludselig står i vejen for fremtidige jobmuligheder?

Frygt ikke. I hvert fald ikke hvis du er ledig i Aarhus Kommune.

Men en ny ordning kaldet 'borgerbudgetter', får en gruppe ledige 50.000 kroner på et klippekort, som de selv kan disponere over.

Det skriver ugebrevet Mandag Morgen.

Idéen bag borgerbudgetterne er, at de ledige selv kan vælge, om pengene skal bruges på at fjerne ovennævnte tatovering, tage et kursus i edb eller noget helt tredje, der kan øge deres muligheder for at lande et job.

Over for ugebrevet Mandag Morgen siger Beskæftigelsesrådmand Thomas Medom, at borgerbudget-ordningen er et radikalt brud med den skandinaviske form for velfærdstænkning.

- Vi bruger millioner og atter millioner på kurser og rådgivning i, hvordan man skriver ansøgninger. Alligevel lykkes det ikke for mange langtidsledige at komme i arbejde. Hvis vi nu kan bruge pengene lidt klogere og gøre det på en måde, så de langtidsledige selv bliver engageret i at finde vej tilbage til arbejdsmarkedet, så skal vi prøve at gøre det, siger han.

Andre kommuner som Odense, Kolding og Hedensted har tidligere haft forsøgsordninger med borgerbudgetter. Dog i en langt mindre skala. Aarhus Kommune bliver den første, som vil forsøge sig borgerstyrede budgetter af større karakter.

Ifølge Mandag Morgen er der bred politisk opbakning bag aftalen.

Metroxpress forsøger at få en uddybende kommentar fra Beskæftigelsesrådmand Thomas Medom.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx