Af - 19/09-13 15:15; Opdateret: 19/09-13 16:51

Svømmehal: 5-årige børn skal klæde om aleneSvømmehal: 5-årige børn skal klæde om alene

En svømmehal har indført et forbud mod, at børn ned til 5 år kan bade sammen med deres forældre af modsatte køn.

storybild

Fremover er det forbudt for en far at tage sin femårige datter med sig i omklædningsrummet, når de er i svømmehallen. (Billede: Polfoto/Rasmus Flindt Pedersen)

I Ringkøbing Svømmehal har man besluttet, at børn helt ned til fem år ikke længere må gå med deres forældre af det modsatte køn i omklædningsrummet. Således må en lille dreng fra børnehaveklassen eksempelvis ikke gå med mor i omklædningsrummet, og vice versa.

- På opfordring fra flere forældre samt deres børn laver vi nu denne regel. Børnene føler, at deres blufærdighed bliver krænket, hvis de skal klæde om med jævnalderende af modsatte køn. Det er blevet et større og større problem hos os, siger halinspektør Michael Harmark til BT.

Svømmehallen har allerede bestilt skilte til omklædningsrummene, der forklarer om de nye regler, og vil man ikke affinde sig med dem, må man finde en anden svømmehal.

Voldsom seksualisering
Påbuddet falder ikke i god jord hos kønsforsker og lektor på Roskilde Universitet, Rikke Andreassen, der ikke ser grund til at børn i den alder ikke skulle kunne bade med det modsatte køn.

- Jeg synes, det er en voldsom seksualisering af små børn. Og en svømmehals omklædningsrum burde jo være et meget useksualiseret sted, men med det her påbud seksualiserer man det jo, siger hun til metroxpress.

Hun fortæller desuden, at hun ikke kender til problematikken om, at børn i den alder skulle være så blufærdige overfor jævnaldrende.

- Det kan jeg overhovedet ikke genkende. Tværtimod er der jo sundt for børnene at få lov til at blive eksponeret for alle de forskellige kroppe, som der jo er i en svømmehal, siger hun og pointerer, at forbuddet også er meget problematisk for enlige forældre.

Forældre ryster på hovedet
På Facebook har flere forældre stillet sig kritiske overfor det nye forbud. Når børnene er så unge, er de ikke gamle nok til at vaske sig ordentligt, mener nogle, mens andre er nervøse for at sende deres små børn ind sammen med de øvrige badegæster.

- Min dreng på syv synes ikke, at det er fedt at skulle bade i pigeomklædningen, men jeg er ikke vild med at sende ham alene ind i drengeomklædningen, skriver Berit Vang Jensen eksempelvis og uddyber:

- Og det er ikke fordi, at jeg ikke stoler på, at han ikke vasker sig godt nok. Det er alle de andre, jeg ikke stoler på. Jeg kender en, der er blevet antastet af en voksen, skriver hun ifølge BT.

En anden bruger, Heidi Blom Johannesen, mener, at svømmehallen med de nye regler er nødt til at have fast bemanding i omklædningsrummet, så der er nogle til at holde øje med de helt små børn. Men det bliver der ikke noget af, siger halinspektør Michael Harmark.

- Vi er nødt til at tage en større indgangspris, hvis der skal flere på arbejde. Og jeg mener altså ikke, at det er et stort problem at lære sine børn at vaske sig ordentlig og klæde om, siger han til BT.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx