09/03-15 16:43

Yahya Hassan anker til landsretten: Det er en tøsemandsdomYahya Hassan anker til landsretten: Det er en tøsemandsdom

Den 19-årige digter angriber Retten i Aarhus verbalt efter at være blevet kendt skyldig i vold.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Digteren Yahya Hassan er stærkt fortørnet over, at han mandag eftermiddag blev kendt skyldig i vold ved Retten i Aarhus.

- Det er en tøsemandsdom. Hvis jeg har begået vold, skal jeg da ind og brumme, ellers skal jeg findes uskyldig, lyder det fra Yahya Hassan med henvisning til, at hans dom var betinget.

Den 19-årige digter mener, at han handlede i nødværge, da han i februar sidste år stødte sammen med en bekendt ude foran grillbaren Ali Baba i Aarhus, men retten kendte ham skyldig i at have ramt sin modstander.

Digteren Yahya Hassan straffes for vold i Aarhus
Digteren Yahya Hassan straffes for vold i Aarhus

Hassan var i forvejen idømt fire måneders betinget fængsel for berigelseskriminalitet i en sag fra landsretten, og da der ifølge Retten i Aarhus var tale om vold af meget mild karakter, fandt man ikke grund til at øge straffen.

Men det er ikke godt nok for Yahya Hassan, der efter få sekunders samtale med sin advokat ankede dommen til landsretten.

- Jeg har altid kæmpet på modstanderens præmisser, om det er mod MF'ere, DF'ere, HA'ere, islamister, kommunister eller gemene galninge.

- Hvis i vil diskutere, så vil jeg diskutere. Hvis i vil være saglige, vil jeg være saglig. Vil i være barnlige, vil jeg være barnlig. Hvis i agter at skade mig, så agter jeg at forsvare mig. Jeg anker til frifindelse, siger Yahya Hassen, der finder Retten i Aarhus inkompetent:

Livvagt: Yahya Hassan slår eller skubber én gang
Livvagt: Yahya Hassan slår eller skubber én gang

- Som det har været tilfældet i dag, kan byretten være fyldt med landsbytosser. Vi har at gøre med en dommer, der ikke engang kender paragrafferne. Så der er ikke draget nogen konklusioner endnu, lyder det fra Hassan.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Borgere vågnede til mærkværdigt syn:...
bt.dk
Gemmer der sig en formue på loftet?...
bt.dk
Hjemmehjælper anholdt
bt.dk
Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx