08/03-16 12:02; Opdateret: 08/03-16 13:02

Jødisk skole føler sig tryg trods planlagt terrorJødisk skole føler sig tryg trods planlagt terror

På Carolineskolen fortsætter skolegangen som normalt, selv om der ifølge politiet har været planlagt angreb.

storybild

På Carolineskolen i København fortsætter dagligdagen som normalt, selv om en 16-årige pige og en 14-årig tidligere syrienkriger er sigtet for at planlægge et angreb mod skolen. Her et billede fra 2013, hvor skolen var udsat for hærværk. (Billede: Polfoto/Ørnes Søndergaard Line)

En 16-årig pige og en 24-årig tidligere syrienkriger er blevet sigtet for at planlægge et angreb mod Carolineskolen, der er en jødisk skole i København.

Men på Carolineskolen fortsætter hverdagen som normalt, siger skolens leder, Jan Hansen.

- Det er da aldrig rart, at vores skole bliver nævnt i sådan en sammenhæng, men vi er heller ikke overraskede over at blive nævnt i sådan en sammenhæng - desværre.

- Vi fortsætter, som vi plejer. Vi har almindelig skoledag i dag, og det har vi også i morgen. Vi har ikke tænkt os at ændre på vores dagligdag. Vi taler med børnene om det på en ikke-dramatiserende måde, siger Jan Hansen.

Skolen er under sikkerhedsopbud ligesom mange andre jødiske institutioner. Trods sigtelserne mener skolelederen ikke, at det ændrer ved sikkerhedssituationen.

- Vi føler os trygge, og vi er rigtigt glade for det samarbejde, der er med politiet. Vi stoler på de vurderinger, de laver i forhold til vores sikkerhed.

- Som jødisk institution er det en del af hverdagen, at der kan komme trusler mod os. Hvis politiet havde skønnet, at der havde været en øget trussel, havde der sikkert også været et øget beredskab herude - og det har ikke været tilfældet, siger han.

Carolineskolen er en af to skoler, som den 16-årige pige fra Kundby og den 24-årige tidligere syrienkriger er sigtet for at have planlagt angreb imod. Den anden skole er Sydskolen i Fårevejle.

Formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Asmussen, mener heller ikke, at det i følge politiet planlagte angreb, giver anledning til at ændre ved sikkerheden.

- Der er allerede et højt sikkerhedsniveau omkring de jødiske institutioner - også skolen. Politiet har haft kendskab til denne episode igennem længere tid og foretager løbende vurderinger af sikkerhedssituationen.

- Så jeg er tryg ved, at sikkerhedsberedskabet er, hvor det skal være, siger han.

Den jødiske skole har godt 200 elever fra 0. til 9. klasse.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx