Af Sebastian Bjerring Jensen - 10/02-18 10:56

Prins Joachim og børnebørn besøger prins Henrik igenPrins Joachim og børnebørn besøger prins Henrik igen

Det fortæller BT og Metroxpress' medarbejder ved Rigshospitalet.

storybild

(Billede: Kathrine Frederikke Wandrup)

Prins Joachim er lørdag formiddag igen ankommet til Rigshospitalet for at besøge sin far sammen med prins Nikolaj og prins Felix.

Det er anden gang på kun 20 timer, at prins Joachim og de to ældste sønner besøger prins Henrik. Fredag eftermiddag ankom de for første gang, men forlod igen stedet kort før klokken 17.

Udover den nærmeste familie er hofmarskal Michael Ehrenreich også til stede på Rigshospitalet lørdag formiddag.

I løbet af fredagen besøgte også kronprinsesse Mary Rigshospitalet med prins Christian og prinsesse Isabella. Senere på dagen ankom desuden Dronningen og i løbet af aftenen kronprins Frederik i følgeskab med Dronningen og Kronprinsessen.

Ifølge en meddelelse fra Kongehuset fredag er prins Henriks tilstand alvorligt forværret.

Prins Henrik lider af en lungeinfektion og fik tilbage i januar konstateret en godartet tumor i venstre lunge. Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet sidst i januar efter et ophold i Sharm el Sheikh i Egypten, hvor han igennem mange år har kendt hotelejeren Enan Galaly, som han også tilbragte tid med under det seneste besøg.

Opdateres...

  • Juli 2017: Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.
  • August 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen. Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb. Han er indlagt i lidt mere end en uge.
  • September 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket. En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.
  • Januar 2018: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.
  • Februar 2018: Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset. Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forskere har fundet verdens vildeste...
bt.dk
Prins Henriks nevø afslører private...
bt.dk
Se danskernes sidste farvel til prins...
bt.dk
Tidligere dansk Burberry-model kendt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx