Af Mads Brandsen - 07/09-17 16:18

En til hver medarbejder: KL brugte 90.000 kroner på 37 kuglepenneEn til hver medarbejder: KL brugte 90.000 kroner på 37 kuglepenne

Den nu forhenværende juridiske chef i Kommunernes Landsforening havde ikke problemer med at bruge penge.

storybild

Kommunernes Landsforening brugte sidste år 90.000 kroner på 37 kuglepenne til medarbejdere.

Der var gang i forbruget hos den nu forhenværende juridiske chef i kommunernes interesseorganisation, KL.

Han købte sidste år eksklusive Mont Blanc-kuglepenne af den slags, man blandt andet ser i James Bond-film, til hele kontoret. De 37 kuglepenne - en til hver medarbejder i afdelingen - løb i alt op i 90.000 kroner, fortæller KL's administrerende direktør i seneste udgave af magasinet Danske Kommuner, der udgives af netop KL.

»Vi sidder og forhandler økonomi for nogle kommuner, som er ganske pressede. Det der med de kuglepenne er jo slet ikke noget, vi kan stå inde for. Det er et helt skævt signal,« siger Kristian Wendelboe om den møgsag, der pludselig havnede på hans bord.

Idet halvdelen af KL's økonomi udgøres af kontingenter fra landets 98 kommuner, er kuglepenne-indkøbet altså delvist foretaget for skattetydernes penge.

Det var dog ingen enlig svale. Også forud for folkemødet i 2015 havde den daværende kontorchef haft lidt for meget gang i kreditkortet. Her bookede han tre sommerhuse med i alt 18 sovepladser – til tre medarbejdere. Det løb op i 30.564 kroner samlet. Grundet en aflysning stod et af husene dengang helt tomme, erkendte KL dengang over for Metroxpress, der havde søgt aktindsigt i forbruget.

Samtidig hævede kontorchefen diæter samtidig med, at han fik dækket såkaldte småfornødenheder på rejsen til Bornholm, hvilket er i strid med reglerne. Enten kan man få diæter, eller også kan man få dækket konkrete og nødvendige udgifter. Ikke begge dele.

Efter Metroxpress' afsløringer i november sidste år valgte kontorchefen at sige op med omgående virkning. Siden er også vicekontorchefen fratrådt. Om årsagen til opsigelsen siger Kristian Wendelboe:

»Jeg kan sige, at begrundelsen for at kontorchefen holdt op dels var nogle familiære ting, dels et rejsemønster, der ikke var i orden. Det er det tætteste, jeg kan komme.«

I interviewet med Kristian Wendelboe, erkender han, at der er foregået dobbeltafregning i størrelsesordenen 10.000 kroner over de seneste par år.

Sagerne er ikke blevet anmeldt til politiet, men KL har nu skærpet kontrollen af forbruget i husets kontorer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Dansk forfatter fik et chok: Havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx