Af - 06/09-13 06:00

V: Slut med gratis tandlæge til fangerV: Slut med gratis tandlæge til fanger

Indsatte i landets fængsler skal ikke have bedre vilkår end retskafne folk uden for murene, mener V.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det skal være slut med, at indsatte i landets fængsler får særlige privilegier som gratis tandbehandlinger, særtilskud til briller og kontaktlinser eller dækket udgifter til transport i forbindelse med udgang.

Det mener Venstre, som vil spare et 'to-cifret millionbeløb' på de indsatte i sit finanslovsudspil. Pengene vil Venstre i stedet bruge på at øge sikkerheden og kapaciteten i landets fængsler, siger retsordfører Karsten Lauritzen (V).

- Vi synes simpelthen ikke, det er rimeligt, at indsatte har de her særlige privilegier. Der er jo mange almindelige mennesker, der ikke har råd til tandbehandling. Indsatte skal ikke stilles bedre og belønnes med gratis tandbehandling, briller osv., bare fordi de har begået kriminalitet, siger han og henviser til, at indsatte i Nyborg Statsfængsel gennemsnitlig får ordnet tænder for 8.000 kroner om året.

Øget risiko for tilbagefald
Men fængslede har ikke samme mulighed for at tjene penge og tage vare på sig selv, som folk uden for murene, påpeger retsordførerne fra S, SF og R.

- De indsatte er i samfundets varetægt. De er blevet straffet med frihedsberøvelse, ikke med at skulle afsone under kummerlige vilkår, hvor de ikke kan få behandlet en akut tandpine eller få et par briller, siger retsordfører Karina Lorentzen (SF) og tilføjer, at det vil gå ud over både resocialiseringen og de indsattes børn, hvis indsatte fravælger udgang, fordi de ikke har råd til hjemtransporten.

Samme toner lyder fra retsordfører Trine Bramsen (S) og retsordfører Jeppe Mikkelsen (R).

- Venstres forslag giver de indsatte to muligheder: De kan fravælge den nødvendige behandling af en tandpine eller låne pengene og komme ud af fængslet med gæld, hvilket vi ved øger risikoen for tilbagefald til kriminalitet, siger Jeppe Mikkelsen (R), retsordfører


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Politiet: Særligt disse bilister...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx