Af - 21/05-16 21:07

Så mange stalker deres date på Facebook inden de mødesSå mange stalker deres date på Facebook inden de mødes

Flere end hveranden tjekker deres date ud på Facebook, inden de skal mødes. Helt normalt, fortæller sexolog og datingekspert, som siger, at vi gør det, fordi vi kan.

storybild

(Billede: Scanpix)

Skal du lige se lidt flere billeder, se hvilke hobbyer han eller hun har, hvor mange venner I har tilfælles eller noget helt fjerde.

Årsagerne til at tjekke sin date ud på sociale medier, inden man mødes i virkeligheden, kan være mange. Og der er mange, der gør det.

LÆS OGSÅ: Twerk Queen søger date til fødselsdag: Lever du op til hendes krav?

Ifølge en undersøgelse fra PARTNERMEDNIVEAU, som har spurgt 294 medllemer af deres singlemedlemmer, tjekker 53 procent af danskerne deres date ud på forhånd på de sociale medier.

Tallene kommer på ingen måde bag på Marian Danstrup, sexolog og datingekspert:

- Det er helt normalt at gøre. Og ved du hvorfor: Fordi muligheden er der, siger hun og fortsætter:

- Kommende arbejdsgivere gør det jo også, når de går ind på LinkedIn for at se, hvem du er. Det er blevet en fast del af vores liv, at vi Googler og tjekker alt ud, inden vi gør noget, siger Marian Danstrup.

LÆS OGSÅ: Bliver dating pludselig nemmere med denne app?

LÆS OGSÅ: Medie: Reality-babe er blevet single

Datingeksperten understreger over for metroxpress, at vores higen efter at undersøge alt på forhånd bunder i et højere niveau af utrykhed.

- Vi vil virkelig gerne vide, hvem vi har med at gøre. Passer vedkommendes persona og interesser ind i vores eget selvbillede, smag og humor, eller står der noget mindre flatterende på personens væg, som vi ikke bryder os om. Er det det sidste, kan det have afgørende betydning for, om vi gider at se personen eller ej, siger Marian Danstrup og påpeger, at de signaler vi sender ud på sociale medier er med til at gøre os sårbare.

LÆS OGSÅ: 22-årig udsat for Tinder-racisme: Se hendes geniale svar

Marian Danstrup så gerne, at vi slappede lidt mere af og skruede ned for forventningerme, som ifølge hende er tårnhøje:

- Vi lever jo i en Tinder-kultur, hvor vores hjerner opfatter alting meget hurtigt og på ingen tid skal beslutte, hvordan en kommende partner skal være. Vi har meget høje forventninger, og måske det ville være en god idé at skrue lidt ned. Måske vi skulle fokusere lidt mere på, at det er helt almindelige mennesker, vi har med at gøre, og at vi derfor godt kunne være lidt mere large, siger Marian Danstrup.

LÆS OGSÅ: Kys dig til en kæreste: Nyt datingshow overskrider grænser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx