Af Lars Sejr - 29/10-15 18:07

Forsøgte at dræbe sine børn: Tv-clairvoyant skal afsone i EnglandForsøgte at dræbe sine børn: Tv-clairvoyant skal afsone i England

Selv om psykologer har frarådet det, er Graham Bishop, der forsøgte at dræbe sine døtre, sendt ud af landet.

storybild

Arkivfoto fra d. 5. februar 2001 (Billede: Polfoto/arkiv)

Den 61-årige Graham Bishop, der sidste år blev dømt for forsøg på at dræbe sine tvillingedøtre, er imod psykologers anbefaling sendt til afsoning i sit hjemland, England.

Det oplyser hans advokat, Karoline Døssing Normann, til Ritzau.

Under et besøg på Rigshospitalet, hvor den ene af pigerne flere gange om ugen fik dialysebehandling på grund af kronisk nyresvigt, stak han flere gange sine døtre med en stor køkkenkniv.

Han blev efterfølgende idømt 11 års fængsel og udvisning for bestandigt.

Siden er han blevet sendt til England for at afsone sin dom. Det kan Justitsministeriet beslutte, blandt andet af hensyn til hans resocialisering.

Far får 11 års fængsel for drabsforsøg på tvillingdøtre
Far får 11 års fængsel for drabsforsøg på tvillingdøtre

Ikke tilfreds
Den beslutning er Graham Bishop ikke tilfreds med, og han har derfor sagsøgt Justitsministeriet for at få den omstødt. Den syge datter er siden død, men han fik jævnligt besøg af den anden datter, mens han afsonede i Danmark.

- Hun har et stort behov for at se sin far, og det gik godt, da hun besøgte ham sammen med sin mor. Hun sad på skødet og fik læst historier højt og den slags, fortæller Karoline Døssing Normann.

- Og det støttes af psykologer, der siger, at hun har et enormt behov for psykisk at bearbejde sit traume, hvis hun skal blive et følelsesmæssigt velintegreret menneske, fortsætter advokaten.

Forstår det ikke
Hun forstår ikke, at Justitsministeriet ikke kunne vente med at sende Bishop til England, til datteren var klar til det.

- Hun har brug for sin far. Jeg forstår ikke, hvorfor han ikke kunne blive i Danmark bare et halvt år mere, forklarer Karoline Døssing Normann.

Sagen blev torsdag behandlet i Københavns Byret, der frifandt Justitsministeriet, hvis beslutning således står ved magt.

Ifølge advokaten fandt byretten, at en afvejning af datterens behov for at se sin far mod farens mulighed for resocialisering, betyder, at Justitsministeriet har truffet den rigtige afgørelse.

- Jeg synes, det er sørgeligt, at man bare tilsidesætter hendes behov, siger Karoline Døssing Normann.

LÆS OGSÅ: Tv-clairvoyant ville dræbe sine tvillingepiger: Fik 11 år

LÆS OGSÅ: Far skyldig i drabsforsøg mod tvillinger

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx