Af Ritzau - 30/11-16 18:59

Blodigt røveri kostede københavnsk taxichauffør livetBlodigt røveri kostede københavnsk taxichauffør livet

Chaufføren blev dræbt for et udbytte på 1000 kroner. Nu har Østre Landsret idømt to mænd otte års fængsel.

storybild

En københavnsk taxichauffør blev dræbt for et udbytte på 1000 kroner. Nu har Østre Landsret idømt to 19-årige mænd otte års fængsel for vold med døden til følge. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

En 65-årig taxichauffør kunne ikke vide, hvad der ventede ham, da han en mørk oktobernat kørte til Brønshøj i København for at samle en kunde op.

Bestillingen af taxien var en fælde, og kort efter at han nåede frem, fandt vidner chaufføren hårdt såret og blødende fra hovedet. Han døde dagen efter af sine kvæstelser.

Nu er to 19-årige mænd i Østre Landsret blevet dømt for vold med døden til følge mod taxichaufføren. Forleden bestemte landsretten, at Mytham Al-Bahadeli og Libaan Muuse Ashur Hassan begge skal otte år i fængsel.

Dermed stadfæstede Østre Landsret den dom, som Retten på Frederiksberg for et år siden nåede frem til.

Overfaldet skete kort efter midnat fredag 31. oktober i 2014, da den ene af de nu 19-årige ringede og bestilte en taxi hos Taxi Nord.

- Og husk cykelstativet, lød beskeden.

Da den 65-årige chauffør når frem til Herbergsvej og stiger ud af bilen for at sætte cykelstativet på, bliver han overfaldet af fire unge mænd, der banker løs på ham med en stump genstand.

Motivet er røveri, og udbyttet, der koster den 65-årige mand livet, var på 1000 kroner.

I byretten fortæller den unge mand, der bestiller taxien, at de efter røveriet tager en anden taxi til natklubben Zen, hvor han drikker sine smerter væk.

Jobbet som taxichauffør er meget udsat, og sådanne overfald er svære at gardere sig imod. Men taxibranchen har gennem de senere år foretaget flere sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte chaufførerne.

Vognene har blandt andet fået installeret overfaldsalarmer og overvågningskameraer, fortalte direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, til Ritzau, da sagen mod de to unge mænd blev behandlet i byretten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
AaB-formand om chok-fyring: Sådan...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Asger var alene - pludselig sad armen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx