Af Ritzau - 29/08-16 12:20; Opdateret: 29/08-16 12:45

Ugentligt asyltal dykker til det laveste i årUgentligt asyltal dykker til det laveste i år

Der er registreret det laveste antal af asylansøgere den seneste uge, hvor kun 36 personer søgte asyl.

storybild

I løbet af den seneste uge er der registreret 36 asylansøgere. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har talt varmt om den midlertidige grænsekontrol. (Billede: Scanpix/Simon Læssøe)

I løbet af den seneste uge er der registreret 36 asylansøgere. Det viser en opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Asyltallet er baseret på registreringer i politiets system, Polsas. Tallene er foreløbige og forbundet med usikkerhed, da der løbende sker efterretninger.

Ugens asyltal er det laveste, som myndighederne har registreret, siden regeringen indførte midlertidig grænsekontrol 4. januar. Det er sjette uge i streg, at der bliver registreret under 100 asylansøgere.

Det samlede antal af asylansøgere i år har rundet 4700. Til sammenligning ankom der hele sidste år cirka 21.000 asylansøgere.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) talte torsdag på et samråd i integrationsudvalget varmt om grænsekontrollen.

- Grænsekontrollen har givet os langt bedre mulighed for at håndtere både sikkerheden og migrationsstrømmene.

- Grænsekontrollen har været medvirkende til at opretholde den offentlige orden og den indre sikkerhed i Danmark, sagde Inger Støjberg.

Tirsdag fremlægger statsminister Lars Løkke Rasmussen regeringens 2025-plan, hvor regeringen blandt andet vil fremlægge en række en initiativer på udlændingeområdet.

Til 2025-planen har Dansk Folkeparti det som et af sine store ønsker, at der skal indføres permanent grænsekontrol med straksbehandling af asylansøgere ved grænsen.

Foreløbigt vil regeringen opretholde grænsekontrollen frem til 12. november.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx