Af - 26/04-16 10:52; Opdateret: 26/04-16 12:10

Tobias stod med en klump hud på fingeren - advarer nu mod overforbrug af snusTobias stod med en klump hud på fingeren - advarer nu mod overforbrug af snus

Efter kort tid med en lille pose snus i sin mund kunne Tobias mærke huden inde bag læben ændre sig. Pludselig en dag kunne han hive lag efter lag af hud ud af munden.

Bildstrecke im Grossformat »

Der gik ikke lang tid, før 18-årige Tobias kunne mærke konsekvensen ved brug af snus. I to måneder havde han gået med den lille pose tobak bag overlæben, da huden en dag var så ødelagt, at han pludselig stod med hud fra munden på sin finger.

- Jeg startede med at bruge snus, da jeg ville stoppe med at ryge. Efter et par måneder med snus er der dog noget, der river sig løs. Jeg stak fingeren ind og stod med en klump hud på min finger, siger Tobias Lysgaard til metroxpress.

Tandlæger advarer mod populær trend: Snus ætser og giver sår i munden
Tandlæger advarer mod populær trend: Snus ætser og giver sår i munden

Han fortæller, at huden føltes som om, at den var blevet ætset af, og at han derefter nemt kunne pille det ene lag af hud af efter det andet. Noget, der i starten ikke var specielt rart.

- I starten var det smertefuldt, men efterhånden har jeg vænnet mig til det, siger Tobias Lysgaard og tilføjer, at mange af hans venner også er begyndt at bruge snus og også oplever det samme problem.

Danmark taber sag i EU om salg af løs snus
Danmark taber sag i EU om salg af løs snus

- Jeg har bemærket, at størstedelen af mine tidligere rygervenner er begyndt at bruge snus. De bliver ret afskrækkede af det, der er sket.

Tobias Lysgaard advarer nu andre mod at starte et overforbrug af snus.

I dagens avis og her på mx.dk kan du læse nærmere om brugen af snus og eksperters advarsel mod selv samme.

LÆS OGSÅ: Elisabeth bruger mere end 36.000 kroner om året på snus og Red Bull

LÆS OGSÅ: Tandlæger advarer mod populær trend: Snus ætser og giver sår i munden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx