Af - 01/06-15 08:45; Opdateret: 01/06-15 10:04

Qvortrup efter ny måling: Venstre må blive desperateQvortrup efter ny måling: Venstre må blive desperate

Rød blok har fået den bedste start på valgkampen og efter mindre end en uge har partierne bag statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) overhalet blå blok. Venstre må komme ind i kampen, mener politisk kommentator.

storybild

(Billede: Polfoto)

I en ny meningsmåling fra Voxmeter får Thorning-støtterne opbakning fra 50,5 procent, mens blå blok må nøjes med støtte fra 49,1 procent. Det er første gang siden november 2013, at instituttet måler en opbakning til rød blok på over 50 procent.

- Det er meget bemærkelsesværdigt. Tingene går sindssygt hurtigt i den her valgkamp. Målingerne var jo markant anerledes for 10-12 dage siden, siger politiskkommentator Henrik Qvortrup.

Ny måling: Nu fører Thorning over Løkke
Ny måling: Nu fører Thorning over Løkke

Målingen er den foreløbige kulmination på en voldsom udvikling over den seneste uge. I en Voxmeter-måling, der blev offentliggjort mandag 25. maj, stod rød blok til 45,6 procent, mens blå blok hentede 54,3 procent af stemmerne.

- Sådan nogle målinger gør, at Venstre er nødt til at få handskerne af og satse stort. Lars Løkke opfører sig som om, at de stadig er foran. men han kan ikke bare blive ved med at læne sig tilbage - han må ud og angribe hvis han vil foran, lyder det fra Henrik Qvortrup.

Desuden vurderer han, at den nye måling har en enorm psykologisk betydning.

- Fremgang avler fremgang. Helle Thorning er inde i en positiv spiral, mens Lars Løkke og den blå blok må begynde at blive desperate.

Om Helle Thornings fremgang avler mere fremgang vil tiden vise.

- Nu er alt åbent - alt kan ske, fastslår politisk kommentator Henrik Qvortrup.

Q: Derfor vandt Thorning svag sejr
Q: Derfor vandt Thorning svag sejr

S angriber Løkke for at snyde med fakta om ledige
S angriber Løkke for at snyde med fakta om ledige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx