Af Amalie Abildgaard - 01/11-17 11:11

Raket-Madsens advokat: Politiets forklaring er direkte forkertRaket-Madsens advokat: Politiets forklaring er direkte forkert

Peter Madsen har ifølge politiet forklaret, at journalisten Kim Wall døde som følge af en kultilteforgiftning på ubåden, mens han selv befandt sig på dækket tilbage i august. Det fremgik af en pressemeddelelse mandag.

Ubådssagen - Peter Madsen - Kim Wall

Men den forklaring kalder ubådsopfinderens forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark, for 'direkte forkert.'

»Min klient har forklaret, at der var et undertryk i ubåden og en masse udstødningsgasser, og en del af dem kan være kulilte. Men ikke at det var årsagen. Han har tværtimod sagt, at han ikke kender dødsårsagen,« siger Betina Hald Engmark.

Ifølge hende har hun indsendt spørgsmål til politiet og anklageren for at få en forklaring på pressemeddelelsens indhold. Den er ikke gået igennem, og hun er derfor gået til pressen selv.

»Jeg havde sagt til anklageren, at jeg fandt det uhensigtsmæssigt, at de havde udmeldt til pressen, at min klient skulle have forklaret, at Kim Wall var død af kulilteforgiftning,« siger hun.

Politiet kunne også mandag fortælle, at Peter Madsen har erkendt, at det var ham, der efterfølgende har gennemført parteringen af liget og siden har smidt alle ligdelene i Køge Bugt.

Det kan hans forsvarsadvokat ikke direkte bekræfte.

»Jeg kan bekræfte, at han har været til en genafhøring for nylig, og at han erkender sigtelse med usømmelig omgang med lig. Men jeg vil ikke gå i yderligere detaljer med det,« siger Betina Hald Engmark.

Peter Madsens forsvarsadvokat har været særdeles åbent for pressen tidligere med ønske fra sin klient. Men det vil de ikke blive ved med.

»Det har hele tiden været hans interesse at udtale sig åbent. Men det er særligt min opfattelse, at den her sag er begyndt i medierne at ligne retssag. Det er ikke meningen. Vi har et retssystem, hvor sager skal vurderes i retten,« siger Betina Hald Engmark.

Hun fortæller desuden, at hun forsat har tæt kontakt med sin klient, men at kontakten ikke længere er daglig.

Københavns Politi ønsker at udtale sig.

»Jeg har ikke nogen kommentarer til det i pressen,« siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx