06/10-15 09:44

Hærværk mod byggeri af flygtningepavillionerHærværk mod byggeri af flygtningepavillioner

En byggeplads i Dragør Kommune, hvor der skal være boligpavilloner til 25 flygtninge, er i weekenden blevet udsat for hærværk af ukendte gerningsmænd. Det skriver DR P4 København.

storybild

Der har været hærværk mod flygtningepavillioner i Dragør i weekenden. (Billede: Polfoto)

Kommunen arbejder i øjeblikket på at etablere kloaksystem, vandrør samt elinstallationer til pavillionerne. Men det har ukendte gerningsmand forsøgt at spolere, fortæller borgmester i Dragør Kommune, Eik Bidstrup (V).

- Der har været hærværk. Der er blevet hældt benzin ned i kloakrørerne og ud over el-installationerne og sat ild til det, siger han til DR P4 København.

Børn overladt til sig selv: Ingen hjælp til flygtninge i København
Børn overladt til sig selv: Ingen hjælp til flygtninge i København

Mens Tyskland gentagende gange har oplevet hærværk, brand og demonstrationer mod asylcentre, har Danmark været rimelig forskånet. Et asylcenter på Djursland blev udsat for hærværk i slutningen af august, hvor en minibus blev brændt af, og der var tegnet nazisymboler på på bygningen.

Det er endnu ikke klart, om hærværket i Dragør skyldes, at grunden skal bruges til at huse flygtninge i pavilloner. Men uanset hvem der står bag branden og hvad motivationen er, så fordømmer borgmesteren på det kraftigste handlingen.

- Hvis det er politisk motiveret, er det dybt beklageligt. Flygtningene kommer jo, og dem skal vi hjælpe og tage os af. Det er kun borgerne, det går ud over, da det kommer til at koste os ekstra penge, siger han til DR P4 København.

TV: Kendte støtter op om folkevandring for flygtninge
TV: Kendte støtter op om folkevandring for flygtninge

Dragør Kommune er gået til politiet med sagen. Kommunen overvejer lige nu, hvad man kan gøre for at sikre byggepladsen, så man kan få tag over hovedet på de 25 flygtninge, man skal finde en bolig til.

- Vores forvaltning ser på, hvad vi har af muligheder, men det er jo svært at overvåge stedet 24 timer i døgnet. Vi kigger dog på, hvad vi kan gøre lige nu, siger Eik Bidstrup til DR P4 København.

Ifølge borgmesteren har der ikke tidligere været problemer med flygtninge eller folk, der har generet flygtninge i Dragør Kommune.

LÆS OGSÅ: ‘Vi skal kvæle det rygte, Danmark er ved at få, om at vi er en bange nation’

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Gerningsmand bag økseoverfald går...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx