Af - 20/04-16 13:14

København har over 150 millioner til gode i gebyrerKøbenhavn har over 150 millioner til gode i gebyrer

Københavns Kommune har siden 1997 været for dårlige til at kræve byggesagsgebyrer ind. Nu har de mindst 150 millioner til gode viser kritisk revisionsrapport

storybild

(Billede: Polfoto)

Op til 20 år gamle regninger for byggesagsgebyrer til samlet mellem 150 til 190 millioner kroner er aldrig indkrævet. Det viser et notat fra Københavns Kommunes interne revision, der ifølge metroxpress bliver fremlagt for kommunens revisionsudvalg i dag, onsdag.

Revisionen har gennemgået 1.300 byggesager i perioden fra 1997, hvor kommunen ikke har fået krævet penge ind. Revisionen konkluderer, at man ikke ved, hvor mange penge der er tabt på grund af forældelse, og peger på, at ‘Det kan konstateres, at ledelsestilsynet … ikke har været tilfredsstillende i en længere årrække’.

»Det her er meget alvorligt, og borgmesteren bør tage de nødvendige skridt over for ledelsen. Også fordi ens byggesager ser ud til at være endt med regninger på forskellige beløb,« siger Jens Kristian Lütken (V) til metroxpress.

Serviceområdechef fra Københavns Kommune Anne-Sofie Degn blev ansat i 2015.
»Når det gælder kritikken af ledelsen, så synes jeg, det er en hård kritik – også for hård. Metoden har bare været sådan, at opkrævningen først sker, når byggeriet står endeligt færdigt,« siger hun til metroxpress.

Den praksis har kommunen siden ændret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx