Af - 19/02-14 22:37

Jeannette hængte uskyldig mand ud som pædofil: Nu siger hun undskyldJeannette hængte uskyldig mand ud som pædofil: Nu siger hun undskyld

Da en mand stillede Jeannette Banks 14-årige datter seksuelle spørgsmål på Facebook, sendte hun en advarsel ud i en statusopdatering. I dag fortryder hun – for manden på profilbilledet havde ikke noget med sagen at gøre.

storybild

(Billede: Privat)

For knap to uger siden modtog Jeannette Banks 14-årige datter en venneanmodning på Facebook. Først poppede en besked op med ordet 'Hej', men der gik ikke længe, før det udviklede sig til 'Har du sex ???'

- Hun kom ind og fortalte om den her mand, der havde kontaktet hende på Facebook. Hun syntes, han var ubehagelig. Jeg blev chokeret og valgte at svare ham fra hendes profil. Og så fjernede vi ham fra vennelisten, siger hun og fortæller, de selvfølgelig anmeldte profilen til Facebook.

Det sociale medie gjorde dog ikke noget ved sagen. I dag eksisterer profilen stadig.

Tog sagen i egen hånd
Jeannette besluttede sig for at oprette en statusopdatering, hvor hun advarede mod profilen.

Hun havde for længst meldt episoden til politiet, der meddelte, at der ikke var juridisk materiale nok til at retsforfølge det. Men hun kunne ikke klare tanken om, at andre unge piger ville blive kontaktet af manden.

- Jeg tænkte 'det her, det skal andre uskyldige børn ikke udsættes for'. Tænk nu, hvis de ikke fortalte deres forældre om det, fortæller hun.

Hun vedhæftede personens profilbillede i advarslen – både for at folk kunne se, hvilken profil, de skulle undgå, men også i håbet om, at nogle måske genkendte ham.

Knap 9000 delinger senere var historien en helt anden.

Profilbilledet var stjålet fra uskyldig mand
Da Jeannette tjekkede sin profil på det sociale medie, fik hun sig et chok.

- Først ser jeg nogle beskeder, hvor folk skriver, de ikke tror på mig. At jeg er en løgner. Og at jeg skal bevise, det er sandt. Jeg undrer mig over det, for jeg er jo ikke i tvivl om, hvad der blev skrevet til min datter. Jeg vælger at spærre for indgående beskeder, for folk virkede aggressive, forklarer hun.

Pludselig modtager hun en besked fra en bekendt, der forklarer, at manden på billedet er uskyldig. Han havde selv oprettet en statusopdatering, hvor han gjorde opmærksom på, at det ikke var ham.


- Jeg går lidt i panik og tænker 'Åh nej! Hvad sker der?'. Så sletter jeg opslaget, forklarer hun og tilføjer, at hun i dag har talt med den uskyldige mand, Benjamin Holstebroe, og sagt undskyld.

- Jeg havde overhovedet ikke overvejet, der kunne være tale om en anden. Ikke engang sendt det en tanke. Når jeg ser tilbage nu, så burde jeg jo have gjort det. Det er fuldstændig forfærdeligt! Men jeg var bare så frustreret og magtesløs. Så tænker man ikke klart, man vil bare gerne beskytte sin datter.

Sagen er genoptaget
I dag er Jeannettes datter ikke tryg ved at gå ud i mørke. Både på grund af den fremmede mand, der kontaktede hende, men også fordi hun er bekymret for sin mor.

- Tidligere i dag kom hun hen til mig og sagde 'Jeg er påvirket af det her'. Der er sket en hel masse på Facebook det seneste døgn, og hun er bange for, der sker enten hende eller mig noget, fortæller Jeannette.

Hun fortryder, at hun skrev statusopdateringen.

- Jeg ville have grebet det helt anderledes an, hvis det skete i dag. Jeg tvivler på, at jeg ville turde lave en statusopdatering på Facebook. For jeg ville være bange for at hænge en forkert ud igen. Jeg ønskede jo ikke, at Benjamin skulle lide overlast. Det gør mig så ondt, at en uskyldig mand er blevet hængt ud. Det har aldrig været hensigten.

Østjyllands Politi har i dag taget sagen om den falske profil, der henvender sig til mindreårige piger, op.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt fund i kælder: Bag æblekasserne...
bt.dk
Teenage-pige voldtaget på efterskole
bt.dk
Dramatisk optagelse: Betjent var helt...
bt.dk
Dansk landsholdslegende flirter med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx