Af Maria Christine Madsen - 07/09-17 23:06

Prins Henriks bror: 'Det ene øjeblik er han ikke helt tilstede, det andet er han helt normal'Prins Henriks bror: 'Det ene øjeblik er han ikke helt tilstede, det andet er han helt normal'

Prins Henrik er ramt af demens, og det sætter sig tydelige spor hos kongefamilien.

Her ses Dronning Margrethe med sin mand, Prins Henrik

Øverst ses billeder af regentparret sammen

Efter at have været igennem et længere udredningsforløb og en række undersøgelser på Rigshospitalet er det nu konkluderet, at prins Henrik lider af demens.

Diagnosen indebærer en svækkelse af den 83-årige prins kognitive funktionsniveau, lød det i en pressemeddelelse fra Kongehuset onsdag.

At der har været noget galt, har også prins Henriks familie i Frankrig lagt mærke til. Det fortæller hans lillebror - Etienne de Laborde de Monpezat - til Ekstra Bladet.

»Vi kan se, at han har problemer. Det ene øjeblik er han ikke helt tilstede, om du vil, men det andet øjeblik er han helt normal,« siger han.

Han fortæller samtidig, at han jævnligt plejer at ses med prins Henrik, når han opholder sig i regentparrets vinslot Cayx, som ligger i franske Cahors, hvor familien er vokset op, og hvor de fleste af prins Henriks søskende endnu bor.

Han understreger også, at familien 'naturligvis stadig er hengivne over for ham'.

Som konsekvens af, at prins Henrik er blevet ramt af demens, vil han yderligere 'neddrosle sine aktiviteter', efter han i 2016 gik på pension, fremgår det af pressemeddelelsen.

'Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen', oplyste Kongehuset onsdag.

Hverken dronning Margrethe eller parrets to sønner - kronprins Frederik og prins Joachim - har endnu kommenteret nyheden. Det oplyses dog i pressemeddelelsen, at det er familiens ønske, at 'prinsen fremover får den ro, som situationen kræver'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Venstre-minister indrømmer: Jo, vi...
bt.dk
Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx