03/11-17 11:02; Opdateret: 03/11-17 11:40

Politidirektør efter nyt bandeskyderi: Vi helmer ikkePolitidirektør efter nyt bandeskyderi: Vi helmer ikke

Efter nyt skyderi i København garanterer politidirektør, at alt sættes ind i kampen mod bandekonflikten.

storybild

Politidirektør Anne Tønnes fra Københavns Politi talte fredag formiddag direkte til hovedstadens borgere. Hun forsikrer om, at alt sættes ind i kampen mod bandekonflikten. Scanpix/Anne Bæk

København. Bekæmpelsen af bandekonflikten i København er for øjeblikket politiets allervigtigste opgave.

Det siger politidirektør Anne Tønnes få timer efter det seneste skyderi i hovedstaden, hvor en 20-årig mand natten til fredag blev livsfarligt såret.

- Når jeg står her i dag, er det for at fortælle københavnerne, at vi sætter massivt ind for at garantere sikkerheden, siger Anne Tønnes fredag formiddag på et pressemøde ved Københavns Politigård.

Af indsatsområder nævner hun indførelsen af visitationszoner, mobile politienheder, overvågning med fly og helikopter samt øget patruljering.

- I forbindelse med indsatsen har vi fået fængslet over 60 bandemedlemmer. Vi er til stede 24/7 på Nørrebro, og vi helmer ikke, før normalbilledet er tilbage i København, siger politidirektøren.

Københavns Politi oplyser, at den 20-årige mand, der natten til fredag blev skudt i Tingbjerg, er i "svær kritisk tilstand". Dermed risikerer han at blive bandekonfliktens andet dødsoffer.

Så sent som tirsdag aften blev et 30-årigt medlem af banden Brothas dræbt ved Mjølnerparken på ydre Nørrebro.

Alligevel mener Anne Tønnes ikke nødvendigvis, at der er tale om en egentlig eskalering.

- Man kan altid vurdere frem og tilbage, om det er en eskalering. Men det er en meget alvorlig situation, siger politidirektøren.

- Vi kan ikke give nogen garantier, når der er tale om så voldsparate personer. Men vi gør, hvad vi kan, for at bekæmpe det her bandeuvæsen. Det er Københavns Politis topprioritet, siger hun.

Efter tirsdagens drab på Nørrebro har flere lokale efterspurgt øget tilstedeværelse af politi. Og politidirektøren forsikrer om, at det i den kommende tid vil blive svært at færdes på gaden uden at møde betjente.

- Vi har allerede fodpatruljer i både Mjølnerparken og det øvrige Nørrebro. Vi har mange flere betjente på gaden, end vi ellers har haft, siger hun.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx