Af - 02/10-15 06:36

Konvertitter bruger religion i asylsagerKonvertitter bruger religion i asylsager

Over 140 asylansøgere får for tiden behandlet deres sag i FN. Et stort antal af sagerne handler om asylansøgere, der er konverteret fra islam til kristendom i Danmark, viser ny rapport

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Nanna Kreutzmann)

En række asylansøgere har skiftet Muhammed ud med Jesus og bruger det som begrundelse for at få asyl i Danmark.

For tiden bliver der ført 140 klagesager i FN-systemet med personer, der har fået afslag på asyl i Danmark - en meget stor del handler om ansøgere, der har 'konverteret fra islam til kristendommen under opholdet i Danmark', fremgår det af Flygtningenævnets årsrapport.

- Antallet af sager, hvor folk har klaget over nævnets afgørelser til forskellige FN-komiteer, er steget markant de seneste år. Fra ganske få til nu flere end 140 verserende sager. Det er mit indtryk, at der er flere asylansøgere end tidligere, der som asylmotiv henviser til, at de er konverteret fra islam til kristendommen, mens de har opholdt sig i Danmark, siger sekretariatschef Stig Torp Henriksen i Flygtningenævnet, der giver det endelige afslag.

Antallet af asylansøgere lavere end sidste år
Antallet af asylansøgere lavere end sidste år

Ifølge formanden for Foreningen af Udlændingeadvokater, Helge Nørrung, har de danske flygtningeadvokater de sidste år sendt langt flere sager til FN. Danmark har på en måned fået fire gange kritik af FN i konkrete sager.

- Jeg vil anslå, at omkring en tredjedel er rejst af folk, der har konverteret til kristendom. Der er dødsstraf for at konvertere som muslim i Iran og Afghanistan, siger han.

Flygtningenævnet gik i oktober 2012 væk fra at give afslag med begrundelsen, at ansøgeren blot skulle undlade at fortælle myndighederne i eksempelvis Iran eller Afghanistan om konverteringen.

1500 personer har søgt dansk asyl i løbet af 14 dage
1500 personer har søgt dansk asyl i løbet af 14 dage

I dag skal ansøgeren godtgøre, at konverteringen er reel, forklarer Marianne Vølund, som har vundet en række sager på vegne af konvertitter:

- Det er ikke sådan, at hvis man bare har en dåbsattest, så får man asyl.

“Jeg kan ikke holde min kristne tro tilbage – og jeg ønsker ikke at gå i moskéen, for jeg er kristen.”
24-årige afghaner, der fik asyl i Danmark i december 2012, efter at han havde vundet en klagesag ved FNs menneskerettighedskomite. Konverterede i 2011. Til multikultur.dk.

LÆS OGSÅ: Omkring 100 personer søger asyl i Danmark om dagen

LÆS OGSÅ: 12.400 flygtninge og migranter til Danmark på 15 dage

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skandalen spreder sig som en...
bt.dk
Politiet er forbløffet: Nogen holder...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx