Af - 13/04-15 18:01

Dette billede får alle til at trykke ‘like’Dette billede får alle til at trykke ‘like’

Billedet af to søskende til gårsdagens landsindsamling til fordel for Kræftens Bekæmpelse er blevet et hit på Facebook.

storybild

7-årige Lærke (t.h.) med sin storesøster Tilde til gårsdagens landsindsamling. Billedet har i skrivende stund fået over 7.000 likes. (Billede: Privatfoto)

En syvårig pige, der står sammen med sin søster til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling, har høstet tusindvis af ‘likes’ det seneste døgn. Lærke har nemlig kræft i hjernen og valgte at bruge sin søndag på at hjælpe andre i samme situation.

- Det er vildt, at der er kommet så mange likes på billedet. Der er også over 100 kommentarer, lyder det forundret fra pigens mor Line Rønde Timm, da metroxpress ringer hende op.

Hun fortæller, at hendes yngste datter fik konstateret kræft i hjernestammen den 7. januar. Kræften har påvirket hendes syn, så hun ser dobbelt og nogle gange tredobbelt. De seneste tre måneder har hun gennemgået 30 strålebehandlinger og 28 kemobehandlinger.

- Kræften sidder placeret sådan, at lægerne ikke kan tage en prøve af den, og derfor ved de reelt ikke, hvad de behandler imod. De kan ikke tage en prøve uden at gøre større skade, forklarer moderen.

Derfor er det heller ikke til at sige, hvordan Lærkes overlevelseschancer er. Det eneste, lægerne vil sige, er, at det er kritisk. Alligevel tager Lærke det flot.

- Hun tager det meget stille og roligt. Hun er træt af, at der er nogle ting, hun ikke kan være med til længere. Hun er meget træt, går kun i skole to timer om dagen og hun kan ikke lege så meget med sine venner, som hun kunne før. Men vi prøver at leve et ganske almindeligt familieliv, siger Line Rønde Timm.

Kræftramt pige får opfyldt sit højeste ønske
Kræftramt pige får opfyldt sit højeste ønske

Noelles mor: Jeg bliver så rørt
Noelles mor: Jeg bliver så rørt

Hjælp fra fremmede
Siden Lærke fik konstateret kræft er der startet en indsamling på Caremaker, der skal forsøde familiens tilværelse, ligesom andre - bekendte som fremmede - har hjulpet til, hvor de kunne.

- Det er fantastisk, at folk er sådan. Det er vi dybt taknemmelige for. Der er en, som har oprettet en side på Caremaker efter aftale med os, og folk, som vi ikke ser privat, har taget kontakt til os og tilbudt deres hjælp. Der er kommet mad til vores fryser fra nær og fjern - der er ikke det, der ikke er blevet hjulpet med, fortæller en taknemmelig Line Rønde Timm.

Derfor var der heller ikke tvivl i familien på fire: De skulle give igen til Landsindsamlingen.

- Vi har altid givet til Kræftens Bekæmpelse, men vi har aldrig selv samlet ind. Vi synes, der skal være fokus på Landsindsamlingen, og det er selvfølgelig ikke blevet mindre nu. Lærke var godt nok træt i går eftermiddags, men hun kunne være med, og det ser vi som et godt tegn.

Foreløbig har indsamlingen på Caremaker rundet 56.885 kroner, som skal bruges til at støtte familien økonomisk. Både til at dække tabt arbejdsfortjeneste og forsøde tilværelsen. Line Rønde Timm håber dog, at der aldrig bliver behov for pengene.

- Hvis Lærke bliver rask, skal pengene sendes videre. Så går halvdelen til Kræftens Bekæmpelse og halvdelen til de danske hospitalsklovne. De har været Lærkes liv de seneste tre måneder.

Du kan følge indsamlingen til familien her.

LÆS OGSÅ: Derfor giver vi penge til Noelles drømmetur

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx