Af Marc Nicholas Thygesen - 05/03-15 10:20; Opdateret: 05/03-15 10:51

Chauffør sigtet for uagtsomt manddrab på Køge BugtChauffør sigtet for uagtsomt manddrab på Køge Bugt

Lastbilchauffør er ifølge politiets sigtelse ansvarlig for ung kvindes død på motorvej ved Greve.

storybild

En lastbilchauffør er sigtet for uagtsomt manddrab, efter at han onsdag var impliceret i en dødsulykke på Køge Bugt Motorvejen ved Greve. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

En 24-årig kvinde mistede livet i ulykken, som skete sidst på eftermiddagen i det nordgående spor på motorvejen.

Politiet efterlyser denne mand: Kørte gammel kvinde ned og flygtede
Politiet efterlyser denne mand: Kørte gammel kvinde ned og flygtede

Lastbilchaufføren havde tilsyneladende ikke bemærket, at trafikken foran ham var gået i stå, og kørte op bagi kvindens bil, som blev skubbet frem i en anden lastbil, der befandt sig foran personbilen.

Køge Bugt Motorvejen var onsdag præget af flere trafikulykker, og det var angiveligt på grund af de tidligere ulykker, at trafikken stod stille klokken 16.21, da dødsulykken fandt sted.

Vanvidsbilist skal i fængsel for trafikdrab
Vanvidsbilist skal i fængsel for trafikdrab

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at den sigtede lastbilchauffør ikke er blevet anholdt trods den alvorlige sigtelse. Omstændighederne omkring ulykken vil nu blive efterforsket, og derefter vil det være op til anklagemyndigheden at vurdere, hvad man vil kræve i straf.

Nu og da sker det, at politiet skrider til anholdelse for uagtsomt manddrab i trafikken, og det hænder også, at den sigtede efterfølgende bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Lastbilchauffør sigtes efter dødsulykke på E45
Lastbilchauffør sigtes efter dødsulykke på E45

For at dette kan komme på tale, skal der dog i hovedreglen være tale om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Det vil sige, at den sigtede skal have kørt sprit-, narko- eller vanvidskørsel.

En fængselsstraf kan i teorien godt komme på tale, også selv om der ikke foreligger særligt skærpende omstændigheder. Det sker dog kun uhyre sjældent i praksis.

I en meget omtalt sag fra Sindal, hvor tre børn mistede livet i en trafikulykke, blev den ansvarlige bilist straffet med 20 dagbøder á 500 kroner, altså 10.000 kroner i alt.

Den 39-årige bilist i Sindal-sagen havde kørt 125 kilometer i timen på en strækning, hvor den maksimalt tilladte hastighed var 80 kilometer i timen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx