Af - 06/12-15 15:40; Opdateret: 06/12-15 16:12

Borgmester om nyt asylcenter: Det skal lukkes igen som det førsteBorgmester om nyt asylcenter: Det skal lukkes igen som det første

Enigt byråd i Nyborg kræver, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg lukker nyt asylcentre igen, så snart flygtninge- og migrationskrisen tillader det.

storybild

Rekordmange flygtninge og migranter strømmer til Danmark. Nu har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) egenhændigt besluttet, at Nyborg skal tage op mod 500 asylansøgere i nyoprettet asylcenter. (Billede: polfoto/arkiv)

Borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs (V) er ikke udelt begejstret for sin partifælle udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) beslutning om at benytte Strandvænget i Nyborg til at huse op mod 500 asylansøgere.

Byrådet er blevet hørt, men fik kun tre dage til at sende sit høringssvar til ministeren.

Støjberg trumfer stort asylcenter igennem
Støjberg trumfer stort asylcenter igennem

- Vi har som byråd afgivet en udtalelse, som alle partier i byrådet står bag. Den oversendte vi den 1. december til ministeriet. Vi har ingen mulighed for at sige hverken ja eller nej, så nu går vi ind og løser den opgave sammen med en operatør på asylområde, som sandsynligvis bliver Langeland Kommune, som har erfaring med drift af asylcentre rundt omkring i Danmark. Men vi har udtrykt klare reservationer over for ministeriet.

Kenneth Muhs (V), borgmester i Nyborg Kommune

Sådan lyder det fra Kenneth Muhs, efter Udlændinge- og integrationsministeret tidligere i dag udsendte en pressemeddelelse, hvori udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) trumfede et stort asylcenter på Strandvænget i Nyborg igennem.

Støjberg har dermed valgt at følge Udlændingestyrelsens ønske om at benytte Strandvænget til indkvartering af op mod 500 asylansøgere, og hun gør samtidig for første gang brug af den nye nødretsparagraf i udlændingeloven, der i særlige tilfælde giver ministeren ret til at fravige både plan- og byggeloven.

Nyborgs borgmester er bekymret for både antallet af asylansøgere og placeringen af asylcenteret.

Støjberg: Grænsekontrol kan blive nødvendig
Støjberg: Grænsekontrol kan blive nødvendig

- Vi har givet udtryk for bekymring for antallet på 500 asylansøgere. Samtidig har vi nogle klare reservationer omkring beliggenheden, fordi det er et område med adgang til en kæmpestor park med blandt andet påfugle og geder, som kommunen afholder udgifterne til driften af, samt strand. Det er et naturskønt område, som er meget vigtigt for både borgere og turister, siger han.

Region Syddanmark ejer ejendommen og er ved at sætte den til salg. Private investorer har ifølge Nyborg-borgmesteren udvist interesse for at investere i området, og inden for et år vil kommunen kunne ændre lokalplanen for området, siger Kenneth Muhs.

DF til Støjberg: Få nu styr på asyltilstrømningen
DF til Støjberg: Få nu styr på asyltilstrømningen

- Derfor har vi et ønske om, at asylcenteret bliver det første, man lukker igen, når asylpresset stopper, siger han.

I den nuværende lokalplan er bygningerne på Strandvænget udlagt til offentlige formål som forsorgsinstitution for yngre og ældre samt skoler med tilhørende boldbaner. Ejendommen har tidligere været benyttet som institution for udviklingshæmmede.

Bygningerne er klar til brug, og de første asylansøgere vil kunne flytte ind inden for blot en uge, lyder det fra Udlændinge- og integrationsministeriet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx