Af - 28/03-14 08:24; Opdateret: 28/03-14 12:12

Skole vil fyre 'upassende' lærer: Forældre og elever raserSkole vil fyre 'upassende' lærer: Forældre og elever raser

En lærer i Næstved Kommune står til en fyring. Men hundrevis af forældre og elever vil demonstrere mod skoleledelsens beslutning

storybild

Forældre og elever på Herlufmagle Skole raser over fyringstruede Søren Ipsen, der ifølge skolelederen Ole Schmidt har et alt for tæt forhold til eleverne (Billede: Facebook)

Opdatering: mx.dk har talt med en mor fra klassens forældreråd og en tidligere elev, der kun har pæne ting at sige om Søren Ipsen. Læs mere ved at klikke her.

Der er ballade på en skole i Næstved Kommune. Grunden er, at skolen vil fyre den 60-årige lærer og tjenestemand Søren Ipsen.

Det skriver Sjællandske Medier.

Ifølge skolen er begrundelsen samarbejdsvanskeligheder, men hundredevis af forældre, elever og tidligere elever er langt fra enige i skolens beslutning.

De påstår, at Søren Ipsen er blevet beskyldt af sin skoleleder for at have et upassende og for tæt forhold til eleverne og deres forældre.

Konflikten har handlet om, at Ole Schmidt på den ene side beskyldte Søren Ipsen for at have et upassende og for tæt forhold til sine elever og deres forældre. Søren Ipsen derimod har været, som han altid har været gennem 36 år.

Ad flere omgange er han blevet opfordret til sin leder til at lade være med at engagere sig så meget i elevernes og forældrenes liv.

- Der er ansat socialrådgivere til at tage sig af den slags, lød begrundelsen blandt andet.

Fatima trodser kritikken: Jeg elsker min skole
Fatima trodser kritikken: Jeg elsker min skole

Fredag morgen udtaler skoleleder Ole Schmidt til Metroxpress, at han godt kan forstå frustrationen fra forældrene og elevernes side:

- Jeg kan godt forstå deres frustration og selvfølgelig lytter jeg til deres meninger. Men man skal huske på at der er flere sider i denne sag.

Borgmester vil presse tosprogede over på andre skoler
Borgmester vil presse tosprogede over på andre skoler

Ole Schmidt ved ikke hvornår der tages beslutning i sagen og vil ikke udtale sig om begrundelsen for at ville fyre Søren Ipsen:

- Det er en personalesag og jeg kan ikke udtale mig yderligere, forklarer Ole Schmidt til Mx.dk.

Skoleelever kører i taxa for 76 millioner kroner
Skoleelever kører i taxa for 76 millioner kroner

Efter en tjenstlig samtale i januar har Søren Ipsen været sygemeldt og har anmeldt sin sygdom til Arbejdsskadestyrelsen som en psykisk arbejdsskade. Han har følt sig urimeligt presset af en ny skoleleder, der begyndte for to et halvt år siden.

Nu er fyringsvarslet så dukket op i Søren Ipsens postkasse. Og det har fået Søren Ipsens nuværende elever i 8. B på skolen, en lang række tidligere elever samt en masse forældre i Herlufmagle til at gå på barrikaderne.

To-sproget skole holder lucia-optog
To-sproget skole holder lucia-optog

Hundredvis af borgere i Herlufmagle er gået sammen om at forhindre fyringen. De vil aflevere underskrifter til skoleafdelingen og gå fakkeloptog gennem byen for at forhindre, at Søren Ipsen bliver nødt til at stoppe efter 25 år på skolen.

LÆS OGSÅ: DF: To-sproget skole er en ulykke for Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx