Af - 17/08-14 23:10; Opdateret: 18/08-14 10:03

Formand trækker sig efter Eurovision-underskudFormand trækker sig efter Eurovision-underskud

Bestyrelsesformanden for Wonderful Copenhagen kommer en fyring i forkøbet og trækker sig efter millionunderskud.

storybild

Michael Metz Mørch (Billede: Polfoto)

Michael Metz Mørch har i dag mandag sin sidste dag som bestyrelsesformand for Wonderful Copenhagen, der er voldsomt presset af et underskud efter Eurovision på 58 millioner kroner.

Han fortæller til metroxpress, at han nu trækker sig som formand som følge af underskuddet, der allerede har kostet underdirektør Martin Bender jobbet.

DR kræver strafrenter af Eurovision-selskab
DR kræver strafrenter af Eurovision-selskab

- Jeg har været så længe i det her, at jeg godt kan læse et politisk landskab. Så jeg har meddelt regionsrådsformanden, at jeg stiller mit mandat som bestyrelsesformand til rådighed. Det samme vil jeg meddele min bestyrelse på det førstkommende møde, siger Michael Metz Mørch, der også er generalsekretær for Det Danske Kulturinstitut, til metroxpress og tilføjer:

- Min person skal ikke skygge for en løsning for Wonderful Copenhagen og det store arbejde, som de laver herude.

- Betyder det her, at du tager et medansvar for at budgettet for Eurovision skred?

- Nej, det betyder det, jeg siger, siger han.

DR-bestyrelse afviser medansvar for Eurovision-regning
DR-bestyrelse afviser medansvar for Eurovision-regning

Wonderful Copenhagens bestyrelse holder møde i dag mandag, men et flertal i Region Hovedstaden stod ellers klar til at fyre formanden som krav for, at regionen skal give 46 millioner kroner for at dække underskuddet.

SF's medlem af regionen Lise Müller fortalte inden hans afgang, at regionsmedlemmerne var blevet enige om at placere et ansvar for 'fadæsen':

Enhedslisten: Luk skandaleramt turistselskab
Enhedslisten: Luk skandaleramt turistselskab

- I regionen mener vi ikke, at ledelsen af bestyrelsen har været kompetent nok. Og det skal vi reagere på. Samtidig pålægger vi en ny bestyrelse, at undersøge og placere det administrative ansvar for den voldsomme budgetoverskridelse, siger hun.

metroxpress har siden februar afsløret de mange skandaler og enorme budgetoverskridelser i forbindelse med Eurovision, og fremover vil Region Hovedstaden stille skrappere krav til Wonderful Copenhagen.

Eurovision-selskab gav millionordrer til vennerne
Eurovision-selskab gav millionordrer til vennerne

Til gengæld for at få det ekstraordinære tilskud på 46 millioner skal den nye bestyrelse i turistselskabet nemlig placere et ansvar for budgetoverskridelsen for Eurovision blandt Wonderful Copenhagens ledelse. De skal samtidig fremlægge en plan for turistselskabet inden årets udgang.

Fremover skal Wonderful Copenhagen også overholde forvaltningslovens regler ved ansættelser. Ledelsen må ikke længere ansætte familiemedlemmer i stillinger, der ikke er blevet slået op, som metroxpress tidligere har afsløret.

LÆS OGSÅ: DF til Eurovision-direktør: Tag dit tøj og gå

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx