Af - 07/02-14 10:46; Opdateret: 07/02-14 12:33

Kommentator: SF-valget er afgjort - uenighederne truerKommentator: SF-valget er afgjort - uenighederne truer

Formandsvalget i SF er reelt afgjort, efter at hele partiets venstrefløj i dag har bakket op om Pia Olsen Dyhr. Men uenighederne lurer stadig, vurderer kommentator.

storybild

Tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr har god grund til smil: Alt tyder på, at hun efterfølger Annette Vilhelmsen som SF-formand. (Billede: Polfoto/Per Folkver)

Pia Olsen Dyhr kan godt ønske sig selv tillykke.

Efter at en række centrale politikere fra SF's venstrefløj her fredag formiddag har meldt ud, at de bakker op om hende som partiets nye formand, er hun reelt sikker på at blive valgt til posten.

Det vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

Olsen Dyhr: Jeg vil være formand
Olsen Dyhr: Jeg vil være formand

- Der er ikke nogen, der kan udfordre Pia nu, siger han til mx.dk.

Officielt vælges SF's nye formand først på et ekstraordinært landsmøde 1.-2. marts, men Olsen Dyhr er altså allerede nu stensikker på valget. Det betyder dog ikke, at partiets store interne uenigheder pludselig er væk, understreger Holstein:

- Der er ingen tvivl om, at Pia er helvedes dygtig og klart det stærkereste kort, de har, Derfor er det logisk at samle sig om hende. Men en del af den opbakning der nu kommer fra Trine Mach, Özlem Cekic og Lisbeth Bech Poulsen er taktisk. Det er ikke fordi de pludselig er begyndt at elske Pia Olsens politik – de har bare indset, at hun bliver valgt.

SF-'underdog' melder pas til formandspost
SF-'underdog' melder pas til formandspost

- Det ændrer ikke på, at Pia Olsen Dyhr på en række politiske områder ligger ret langt fra de dele af partiet. For eksempel er hun klart mere EU-positiv end mange andre SF'ere, og hendes holdning til regeringssamarbejdet har været entydig positiv, så der står hun for mere af det samme.

Udover Trine Mach, Özlem Cekic og Lisbeth Bech Poulsen har også tidligere skatteminister Jonas Dahl i dag meldt sin opbakning til Pia Olsen Dyhr. Han har ellers selv været nævnt som en mulig kandidat til posten, men overlader den altså nu til Olsen Dyhr, der traditionelt tilhører partiets grønne og EU-positive fløj.

SF's formandsfavorit kan falde i Astrid Krag-fælden
SF's formandsfavorit kan falde i Astrid Krag-fælden

Erik Holstein forudser, at alle i den kommende tid vil signalere opbakning og enighed – men om et par måneder, når Pia Olsen Dyhr er valgt, er der ifølge ham stor risiko for, at de politiske uenigheder popper op til overfladen igen.

- Og der er jeg ikke sikker på, at folk stadig vil bakke op om Pia som formand, lyder det fra den politiske kommentator.

Formandsfavoritten raser over rygter: 'Helt i skoven'
Formandsfavoritten raser over rygter: 'Helt i skoven'

Indtil videre er der dog opbakning over en bred kam – også fra folketingsrebellen Karsten Hønge, der i høj grad var med til at sætte gang i debatten om, at SF skulle ud af regering, da han pludselig blev kaldt i Folketinget som suppleant for stressramte Anne Baastrup.

Blandt Olsen Dyhrs øvrige støtter kan nævnes Holger K. Nielsen, Steen Gade og Margrethe Auken.

SF-koryfæ: Pia Olsen Dyhr skal være ny formand
SF-koryfæ: Pia Olsen Dyhr skal være ny formand

- Hun vil være dygtigere end Annette Vilhelmsen til at markere partiet, men der venter ingen reformation af partiet.
Altingets politiske kommentator Erik Holstein om Pia Olsen Dyhr.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Råd: Cigaretter skal koste 80 kroner...
bt.dk
Nyslået Lotto-millionær har...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Politiet udskyder rapport om Aviciis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx